Πολιτική

Μητσοτάκης: Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ο πρωθυπουργός – Θα υπογραφεί Συμφωνία Συνεργασίας

Μητσοτάκης: Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ο πρωθυπουργός – Θα υπογραφεί Συμφωνία Συνεργασίας
Μητσοτάκης: Στο Άμπου Ντάμπι θα μεταβεί σήμερα το απόγευμα o πρωθυπουργός, όπου θα συναντηθεί με τον Διάδοχο του Θρόνου.

Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και συγκεκριμένα στο Άμπου Ντάμπι θα μεταβεί σήμερα το απόγευμα o πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Εκεί, την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου θα συναντηθεί με τον Διάδοχο του Θρόνου, όπου θα επισφραγιστεί η εμβάθυνση των σχέσεων της Ελλάδας με ομοσπονδιακό κράτος της Αραβικής χερσονήσου τόσο στο οικονομικό/επενδυτικό όσο και στο γεωπολιτικό επίπεδο.

Θα υπογραφεί Συμφωνία Συνεργασίας:

Η Διακήρυξη Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης καθώς και η Συμφωνία Συνεργασίας στους τομείς της εξωτερικής πολιτικής και άμυνας που θα υπογραφούν θα αποτελέσουν το επισφράγισμα της στενής συνεργασίας των δύο χωρών, καθώς και των κοινών απόψεων έναντι των κοινών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν σε περιφερειακό επίπεδο. Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, και ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία, Κώστας Φραγκογιάννης.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Στέλιο Πέτσα, στο Άμπου Ντάμπι θα συζητηθεί, μεταξύ άλλων, η ενσωμάτωση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σε τριμερή σχήματα περιφερειακής συνεργασίας, στα οποία συμμετέχει η Ελλάδα, καθώς και θέματα προώθησης της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών στους τομείς της οικονομίας, των επενδύσεων και της άμυνας.

Νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός βρέθηκε στο Πολυτεχνείο και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο της εξέγερσης. Στη δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «σήμερα οι προτεραιότητες είναι η προστασία της δημόσιας υγείας αλλά και η αλληλεγγύη προς τους συμπολίτες, ειδικά τους νέους που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση». Παράλληλα, υπογράμμισε πως «το διαχρονικό αίτημα για ελευθερία συμπληρώνεται από την υπευθυνότητα που πρέπει όλοι να δείξουμε για να βγούμε πιο ισχυροί αλλά και πιο ενωμένοι».

«Το διαχρονικό αίτημα για ελευθερία συμπληρώνεται από την υπευθυνότητα που πρέπει όλοι να δείξουμε, για να βγούμε πιο ισχυροί και ενωμένοι από αυτή την περιπέτεια. Κάθε σημαντική επέτειος αποκτά νέο νόημα μέσα στις περιστάσεις που γιορτάζεται. Σήμερα, οι προτεραιότητες είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και η αλληλεγγύη προς τους συμπολίτες μας, ειδικά τους νεότερους που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση», ήταν ολόκληρη η δήλωση του πρωθυπουργού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments