Τέλη κυκλοφορίας

Τέλη κυκλοφορίας
Τα τέλη κυκλοφορίας είναι φόρος που πληρώνουν όσοι έχουν στην κατοχή τους οχήματα.

Τα τέλη κυκλοφορίας είναι ένας φόρος που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες που έχουν στην κατοχή τους ένα αυτοκίνητο ή μια μοτοσικλέτα. Ο πολίτης που θέλει να δει πότε και πόσο θα πρέπει να πληρώσει, μπορεί να μπει στην ιστοσελίδας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. Πληκτρολογώντας τους κωδικούς του Taxis της ΑΑΔΕ, αποκτά πρόσβαση στο σύστημα.

Αν δεν έχετε τους κωδικούς πρόσβασης μπορεί να επιτραπεί η είσοδος αν πληκτρολογήσετε τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου και τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου. Η πληρωμή τους γίνεται στις τράπεζες ή στα ταχυδρομεία. Βέβαια πλέον η πληρωμή μπορεί να γίνει και ηλεκτρονικά.

Η αστυνομία και οι αρμόδιες αρχές θα ενημερωθούν από το ηλεκτρονικό τους σύστημα αν έχουν πληρωθεί τα τέλη κυκλοφορίας βάσει του αριθμού κυκλοφορίας. Τα τέλη κυκλοφορίας θα πρέπει να πληρωθούν έως το τέλος του έτους. Σε διαφορετική περίπτωση η εκπρόθεσμη πληρωμή συνεπάγεται πρόστιμο στο 100% των τελών που αναλογούν στο όχημα.

Αναλυτικά καταβάλλεται:

  • Ισόποσο των τελών, αν το όχημα είναι δίκυκλο/τρίκυκλο Ι.Χ. ή επιβατικό Ι.Χ.
  • Το ήμισυ των τελών, αν το όχημα είναι επιβατικό Δ.Χ. ή φορτηγό ή λεωφορείο.
  • 0 ευρώ, αν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από 30 ευρώ.
  • Δεν θα πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας όσοι καταθέσουν τις πινακίδες μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου θέτοντας το όχημά τους σε ακινησία.

Τέλη κυκλοφορίας σχετικές ειδήσεις: