Θεοφανία Παπαθωμά

Θεοφανία Παπαθωμά
Η Θεοφανία Παπαθωμά είναι Ελληνίδα ηθοποιός, δικηγόρος, σκηνοθέτης, σεναριογράφος και συγγραφέας παιδικών βιβλίων.

Γεννήθηκε στις Σέρρες στις 21 Μαρτίου 1972. Σπούδασε Νομική στη Νομική Σχολή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Κώστα Καζάκου στην Αθήνα. Έχει δίπλωμα άσκησης δικηγορίας. Το ντεμπούτο της στην ηθοποιία και την τηλεόραση το έκανε το 1998, ως πρωταγωνίστρια στην τηλεοπτική σειρά του Μανούσου Μανουσάκη “Άγγιγμα ψυχής” στον ΑΝΤ1, με συμπρωταγωνιστή το Σταύρο Ζαλμά.

Το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο το έκανε το 2002, στην ταινία του Νίκου Παναγιωτόπουλου “Κουράστηκα να σκοτώνω τους αγαπητικούς σου”. Έχει γράψει και σκηνοθετήσει δύο μικρού μήκους ταινίες, το “ΦΥΓΕ ΕΣΥ – ΕΛΑ ΕΣΥ” που βραβεύτηκε στο φεστιβάλ Δράμας το 2008 και την “ΕΠΕΤΕΙΟ”. Έχει συγγράψει 4 παιδικά βιβλία:”Οι Περιπέτειες του Ηρακλή Μπιμπερό”, α) Η Σύλληψη, β) Η Κύηση, γ) Η Γέννηση, και το παιδικό μιούζικαλ “Ήρθαν τα Χριστούγεννα“. Έχει μεταφράσει 4 θεατρικά έργα, ενώ έχει σκηνοθετήσει στο θέατρο το έργο του Νιλ Σαιμον “Ο Τελευταίος Εραστής”. Έχει λάβει δύο βραβεία ως ηθοποιός : αγαπημένης ηθοποιού για το “Άγγιγμα ψυχής” και καλύτερης ηθοποιού για το “Ακροβατώντας”.

  • Το 2006 παντρεύτηκε με τον ηθοποιό Πασχάλη Τσαρούχα, με τον οποίο απέκτησε έναν γιο, τον οποίο ονόμασαν Αχιλλέα.
  • Ο γάμος τους κράτησε μέχρι το 2012, ενώ το διαζύγιό τους βγήκε το 2013.
  • Από τότε έχει σχέση με τον τραγουδιστή Γρηγόρη Πετράκο, με τον οποίο έχει αποκτήσει δυο κόρες.
  • Έχει δηλώσει σε πρωινή εκπομπή ότι, εάν υποβαλλόταν σε αισθητική επέμβαση, θα μίκραινε το στήθος της, λόγω του μεγάλου του μεγέθους.

Θεοφανία Παπαθωμά σχετικές ειδήσεις: