Χάρης Ρώμας

Χάρης Ρώμας
Ο Χάρης Ρώμας (κατά κόσμον Χαράλαμπος Ρασσίας) είναι Έλληνας ηθοποιός με πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό του.

Γεννήθηκε το 1960 στον Πειραιά και έζησε εκεί μέχρι τα 6 του. Έπειτα μετακόμισε στην Αθήνα με την οικογένειά του. Μετά την αποφοίτησή του από την σχολή Μωραΐτη εισήχθη στην Ιατρική Αθηνών όπου υπήρξε συμφοιτητής με τον σημερινό περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη. Στα 25 του παντρεύτηκε με μια κοπέλα από την Ιατρική και ο γάμος τους κράτησε δύο χρόνια.

Η επιλογή να αφήσει την Ιατρική και να αφιερώσει τη ζωή του στην υποκριτική δεν άρεσε καθόλου στον πατέρα του και του απαγόρεψε να χρησιμοποιεί το όνομα του. Έτσι έκανε καριέρα με το επίθετο της μητέρας του (Ρώμα). Ο πατέρας του αντιλήφθηκε μετά από πολλά χρόνια την δυναμική που απέκτησε ο ηθοποιός μέσω του θεάτρου και της τηλεόρασης όταν ο κόσμος τον σταματούσε και του έδινε συγχαρητήρια για τον γιό του.

Ο ηθοποιός πέραν από την συγκεκριμένη ειδικότητα έχει και αυτή του σεναριογράφου αλλά και του στιχουργού καθώς έχει γράψει αρκετές σειρές που έγιναν αστραπιαία επιτυχία αλλά και πολλά τραγούδια που σήμερα τα ερμηνεύουν μεγάλοι καλλιτέχνες. Μία από τις μεγάλες επιτυχίες του που ήρθε ξανά στο προσκήνιο είναι το “Καφέ της Χαράς”, όπου σήμερα επέστρεψε στους τηλεοπτικούς μας δέκτες με αφορμή τα 30 χρόνια του ΑΝΤ1 και σημείωσε στην πρεμιέρα απίστευτα νούμερα τηλεθέασης αγγίζοντας σε τέταρτο το 51,1 %.

Ακόμα μια επιτυχία του Χάρη Ρώμας είναι το “Κωνσταντίνου και Ελένης” όπου προβάλλεται ακόμα και σήμερα καθημερινά σημειώνοντας επίσης πολύ μεγάλα νούμερα τηλεθέασης που ξεπερνούν την βάση του 20%. Το κοινό ζητά μετά μανίας νέα επεισόδια με τους πρωταγωνιστές να αρνούνται την συνέχεια της σειράς. Ο Χάρης Ρώμας έχει γράψει πάνω από 20 τραγούδια που ερμηνεύουν σήμερα η Γλυκερία, η Λένα Αλκαίου, ο Γιώργος Λιανός ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου αλλά και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης. Μερικά από αυτά είναι: “Η σχεδία” , το “Ας εκτεθώ”, το “Δυο χείλη κατακόκκινα” και πολλά ακόμα. Ο σεναριογράφος για ένα μεγάλο διάστημα αποφάσισε να αφιερωθεί στο θέατρο και συνειδητά απείχε από την τηλεόραση.

Ακόμα και εκεί φάνηκε πολύ γρήγορα ότι μπορούσε να σταθεί καθώς με την παιδική παράσταση “Ο μαγικός κόσμος του Σκρουτζ” και με το “Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες” κατάφερε να κάνει και εισπρακτική επιτυχία. Επίσης σήμερα συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά η παράσταση “Βαπτιστικός της κυρίας” που έχει αγαπηθεί από το κοινό. Ο κωμικός ηθοποιός έχει συμμετάσχει και σε ταινίες που δεν είναι γνωστές στο ευρύτερο κοινό. Μία από αυτές είναι το “Ροζ ολοταχώς αλλά και το “Αγαπώ τη μαμά σου”. Ενώ επίσης έχει κάνει ακόμα μια ταινία στην Κύπρο υπό τον τίτλο “Μπράβο γιατρέ”.

Σε συνέντευξή του μάλιστα είχε δηλώσει πως ετοίμαζε πριν λίγα χρόνια μια ταινία με υψηλό κόστος που όμως λόγω της οικονομικής κρίσης δεν προχώρησε. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών με την παράταξη του Γιώργου Πατούλη, με την οποία και εξελέγη.

  • Έχει οριστεί εντεταλμένος σύμβουλος θεατρικών και μουσικών εκδηλώσεων. Μάλιστα, ενώ ακόμα είναι “φρέσκος” σε μια τέτοια θέση τα δείγματα είναι ενθαρρυντικά και οι πολίτες έχουν αποδεχτεί με θέρμη όλα όσα έχει υλοποιήσει μέχρι τώρα.
  • Τέλος να σημειωθεί ότι είναι άμισθος παρά την πρόταση του Γιώργου Πατούλη να λαμβάνει αμοιβή.

Χάρης Ρώμας σχετικές ειδήσεις: