Χρήστος Παππάς

Χρήστος Παππάς
Ο Χρήστος Παππάς διετέλεσε βουλευτής του νεοναζιστικού ακροδεξιού κόμματος της Χρυσής Αυγής, την περίοδο 2012 - 2019.

Γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι γιος του Ηλία Παππά, αξιωματικού του στρατού, συνεργάτη της Χούντας των Συνταγματαρχών και ιδρυτικού μέλους της Χρυσής Αυγής. Εργάστηκε ως στέλεχος πωλήσεων και υπήρξε ιδρυτής των εκδόσεων Ηλιοφόρος εκδίδοντας βιβλία εθνικιστικού περιεχομένου. Είναι ιδρυτικό μέλος της Χρυσής Αυγής και στενός συνεργάτης του Νίκου Μιχαλολιάκου, την κόρη του οποίου έχει βαφτίσει. Στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου 2012 εξελέγη βουλευτής επικρατείας με την Χρυσή Αυγή, ενώ την ίδια θέση κατέλαβε και στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015.

Είναι παντρεμένος και έχει 3 παιδιά.Στις 29 Σεπτεμβρίου 2013 προφυλακίστηκε, με την σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα – ανακριτών, με την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Το Δεκέμβριο του ίδιου έτους απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης που είχε καταθέσει. Αποφυλακίστηκε στις 29 Μαρτίου 2015 μετά την παρέλευση του 18μηνου από την σύλληψή του.

  • Ύστερα από έρευνα στο σπίτι του στα Ιωάννινα βρέθηκαν δύο φωτογραφίες στις οποίες εμφανίζεται να είναι ντυμένος με την επίσημη στολή των SS χαιρετώντας ναζιστικά μπροστά από την σημαία των Ναζί ενώ στην δεύτερη να φοράει το περιβραχιόνιο των ναζί.
  • Σε άλλο φωτογραφικό υλικό παρουσιάζεται με την οικογένειά του να χαιρετάει ναζιστικά, να μαθαίνει στα παιδιά του να χαιρετούν ναζιστικά, ενώ ευχετήριες κάρτες του ίδιου και της συζύγου του φέρουν τη σβάστικα και χρονολογία σύμφωνα με ημερολόγιο που ξεκινά από το έτος γέννησης του Χίτλερ.
  • Διατηρούσε επίσης αλληλογραφία με τον Λεόν Ντεγκρέλ, Βέλγο δημοσιογράφο και πολιτικό που είχε ενταχθεί στα Waffen SS και είχε παρασημοφορεθεί από τον Χίτλερ.
  • Σε επιστολή του προς τον Ντεγκρέλ τον αποκαλεί ήρωα στρατηγέ ενώ διακηρύσει την πίστη του ίδιου προς το πρόσωπο του Χίτλερ.
  • Αντίθετα ο Χρήστος Παππάς αρνείται κάθε σχέση με τον γερμανικό εθνικοσοσιαλισμό και τις ιδέες του Χίλτερ.
  • Σε άλλο άρθρο του ο Χρήστος Παππάς γράφει πως Εμείς οι Έλληνες εθνικοσοσιαλιστές θα σταθούμε προσοχή στην επέτειο της αυτοκτονίας του Χίτλερ και της Εύα Μπράουν χαιρετώντας με τον αιώνιο χαιρετισμό και θα κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή.
  • Στην καρδιά μας φουντώνει η πίστη με τα λόγια του Φύρερ ‘σε μια δυο γενιές θα μου αποδοθεί δικαιοσύνη.

Χρήστος Παππάς σχετικές ειδήσεις: