Πολιτική

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Ο προϋπολογισμός δεν είναι δίκαιος – Θα έπρεπε και εμείς να τον καταψηφίσουμε

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Ο προϋπολογισμός δεν είναι δίκαιος – Θα έπρεπε και εμείς να τον καταψηφίσουμε
Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, παραδέχθηκε ότι ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2018 δεν είναι δίκαιος.

Κατά την ομιλία του από το βήμα της Βουλής και απευθυνόμενος προς τους βουλευτές, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος παραδέχτηκε ότι ο προϋπολογισμός 2018 που καταθέτει για συζήτηση και ψήφιση κυβέρνηση στην Ολομέλεια δεν είναι δίκαιος.

Ο υπουργός Οικονομικών αναρωτήθηκε: «Είναι δίκαιος ο προϋπολογισμός; Δίκαιος με απόλυτο τρόπο όχι δεν είναι. Είναι ένας προϋπολογισμός μέσα στις συγκεκριμένες συνθήκες. Είναι ένας προϋπολογισμός που ανοίγει το δρόμο να βγούμε από τα μνημόνια. Είναι τόσο δίκαιος όσο επιτρέπουν οι αντικειμενικές συνθήκες . Προσπαθούμε να τις αλλάξουμε και εντός και εκτός Ελλάδας».

Ο κ. Τσακαλώτος συνεχίζοντας στο ίδιο ύφος αναρωτήθηκε: Δηλαδή τι έπρεπε να κάνουμε; Να πάμε σε εκλογές και να έρθει μια κυβέρνηση συνασπισμού ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν το έχουμε επιλέξει. Έχουμε επιλέξει να παλέψουμε εντός. Και δεν βλέπω να υπάρχει από τα αριστερά μας καλύτερη στρατηγική για να πάμε από το Α στο Β.

Αυτή η αναφορά του υπουργού Οικονομικών ερμηνεύτηκε αυτή από βουλευτές της Αντιπολίτευσης ως έμμεση παραδοχή ότι όποτε γίνουν οι εκλογές θα τις κερδίσει η Νέα Δημοκρατία.

Ο υπουργός οικονομικών απάντησε και στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση έχει επιβάλει υπερβολική φορολογία λέγοντας ότι η χώρα μας βρίσκεται στο μέσο όρο των ευρωπαϊκών χωρών από πλευράς φορολογίας. 

«Είμαστε λίγο πάνω από το μέσο όρο της Ευρώπης στη φορολογία. Υπάρχουν χώρες που έχουν πολύ περισσότερα φορολογικά βάρη».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments