Υγεία

Στομάχι: Τα τέσσερα tips για να απαλλαγείτε από τις δυσάρεστες διαταραχές

Στομάχι: Τα τέσσερα tips για να απαλλαγείτε από τις δυσάρεστες διαταραχές
Η σημασία του για τον οργανισμό είναι μεγάλη, γι’ αυτό και το ονομάζουν ''δεύτερο εγκέφαλο''. Ο λόγος για το στομάχι και τον πόνο που προκαλεί, αλλά και πως αυτός μπορεί να καταπολεμηθεί από το σπίτι.

Ο πόνος στο στομάχι είναι ανυπόφορος και εξίσου δύσκολα τα συμπτώματα όπως δυσκοιλιότητα, ναυτία, δυσπεψία που είναι σίγουρα αναπόφευκτα. Το φαρμακείο της… φύσης όμως έχει πάντα λύσεις με λύσεις για θεραπεία από το σπίτι.

Τα σπιτικά γιατροσόφια για να απαλλαγεί κανείς από δυσάρεστες στομαχικές διαταραχές:

-Χαμομήλι

Το χαμομήλι, όχι μόνο καταπραΰνει τους πόνους στο στομάχι, αλλά μπορεί επίσης να ηρεμήσει τα νεύρα. Αν έχετε προβλήματα ύπνου, εκτός από έναν πόνο στο στομάχι, το σπιτικό χαμομήλι μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που θέλει ο οργανισμός σας.

-Λεμονόνερο

Το λεμόνι είναι ένα από τα πιο εύκολα εσπεριδοειδή, διαθέσιμο σε κάθε σπίτι. Αν δεν έχετε μέντα, τζίντζερ ή άλλα βότανα στο σπίτι, στύψτε μισό λεμόνι σε μια κούπα ζεστό νερό. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το χυμό λεμονιού του εμπορίου, σε περίπτωση που δεν έχετε λεμόνια.

-Μηλόξιδο

Ένα μείγμα από ένα κουτάλι της σούπας ξίδι μηλίτη, ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και μια κουταλιά της σούπας μέλι θα διευκολύνει τη δυσπεψία και μπορεί να ανακουφίσει κράμπες, που προκαλούν τα αέρια του στομάχου. Το ίδιο μείγμα μπορεί επίσης να μειώσει την ταλαιπωρία, που προκαλείται από την καούρα.

-Μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι ένα ακόμη «γιατροσόφι» ενάντια στην καούρα ή τη δυσπεψία. Εξάλλου, όλα τα αντιόξινα, που κυκλοφορούν στο εμπόριο, έχουν σαν βάση το όξινο ανθρακικό νάτριο, δηλαδή τη σόδα. Αναμείξτε ένα κουταλάκι του γλυκού σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και σύντομα θα απαλλαγείτε από το αναστατωμένο σας στομάχι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments