Ελλάδα

Δημήτρης Μπαξεβανάκης: Οι σχολικές εκδρομές γίνονταν μόνο για τα ξενύχτια

Δημήτρης Μπαξεβανάκης: Οι σχολικές εκδρομές γίνονταν μόνο για τα ξενύχτια
Ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Δημήτρης Μπαξεβανάκης κλήθηκε σήμερα να δώσει απαντήσεις για την κατάργηση των σχολικών εκδρομών στο Εξωτερικό, απόφαση του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου.

Μόνο για τα ξενύχτια υποστηρίζει πως γίνονταν οι μαθητικές σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό, ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Δημήτρης Μπαξεβανάκης.

Ο υφυπουργός, μιλώντας στον «Σκάι» και στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της Άννα Μπουσδούκου απέφυγε να απαντήσει σε επίμαχη ερώτηση, λέγοντας: «Για το ζήτημα αυτό θα σας απαντήσει ο υπουργός Παιδείας και όχι εγώ».

Ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα, ο ίδιος ανέφερε πως οι εκδρομές των μαθητών στο Εξωτερικό γίνονταν κυρίως για να ξενυχτούν τα παιδιά, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση έχει ως στόχο να δώσει πραγματικά, εκπαιδευτικό περιεχόμενο σε αυτό το εγχείρημα.

«Θέλουμε να αλλάξουμε το πλάνο, έτσι ώστε να έχουν αυτές οι εκδρομές και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Οι εκδρομές στο εσωτερικό οφείλω να πω ότι είναι πιο εκπαιδευτικές από ότι αυτές στο εξωτερικό», πρόσθεσε ο ίδιος.

Να σημειωθεί πως σε σχετική με ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργείου αναφέρεται πως «οι μετακινήσεις μαθητών στο εξωτερικό στο πλαίσιο εγκεκριμένων προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων πλέον δεν επιτρέπονται. Εξαίρεση αποτελούν τα προγράμματα τα οποία εποπτεύονται από τη Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων».

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει το υπουργείο, προχώρησε σε αυτήν την κίνηση με την αιτιολογία ότι κάποιοι μαθητές αδυνατούσαν να αντεπεξέλθουν οικονομικά σε αυτά τα ταξίδια.

Ωστόσο, το επιχείρημα αντικρούουν οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων που πλήττονται περισσότερο από αυτή την εξέλιξη, καθώς στήριζαν πολλά προγράμματά τους σε αυτά τα ταξίδια.

Εφεξής το υπουργείο επιτρέπει τις εκπαιδευτικές ανταλλαγές και τις αδελφοποιήσεις μόνο με ελληνικά σχολεία της ομογένειας και όχι της κάθε χώρας όπου θα είχαν τα παιδιά τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά και άλλα εκπαιδευτικά συστήματα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments