Διεθνή

Κύπρος: Από σήμερα η νέα θητεία του Νίκου Αναστασιάδη

Κύπρος: Από σήμερα η νέα θητεία του Νίκου Αναστασιάδη
Αρχίζει σήμερα η νέα προεδρική θητεία του Νίκου Αναστασιάδη στην Κύπρο.

Με την επίσημη τελετή που θα αρχίσει στις 11:30 στην βουλή στην Κύπρο, αρχίζει η νέα πενταετής προεδρική θητεία του επανεκλεγέντος προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το άρθρο 42 του Συντάγματος, ο κ. Αναστασιάδης θα δώσει ενώπιον της Ολομέλειας τη νενομισμένη διαβεβαίωση ότι «θα τηρεί πίστη στο Σύνταγμα και τους Νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας» και στη συνέχεια θα μιλήσει ενώπιον των μελών του Σώματος.

Στη συνεδρίαση έχουν προσκληθεί πρεσβευτές, κρατικοί αξιωματούχοι, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, εκπρόσωποι των άλλων δογμάτων και εκπρόσωποι της πολιτικής, οικονομικής, πνευματικής και κοινωνικής ζωής της Κύπρου. Μετά την συνεδρίαση, ο Κύπριος πρόεδρος θα δεχθεί τα συγχαρητήρια των βουλευτών και των επισήμων στο γραφείο του προέδρου της βουλής.

Αύριο, θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο ενώπιον του Ν. Αναστασιάδη η τελετή διαβεβαίωσης των μελών του νέου υπουργικού συμβουλίου. Θα ακολουθήσει η πρώτη, σύντομη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και στη συνέχεια θα γίνουν οι τελετές παράδοσης-παραλαβής στα υπουργεία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments