Διεθνή

Ρωσία: 41 παιδιά ανάμεσα στους 64 νεκρούς στο φλεγόμενο εμπορικό κέντρο

Ρωσία: 41 παιδιά ανάμεσα στους 64 νεκρούς στο φλεγόμενο εμπορικό κέντρο
Ανείπωτη τραγωδία στη Ρωσία - Φόβοι ότι οι νεκροί θα φτάσουν τους 100 - Δείτε ζωντανή εικόνα από το σημείο.

Ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε ένα εμπορικό κέντρο στην πόλη Κεμέροβο στη Ρωσία έφθασε τους 64, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Εκτάκτων Αναγκών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πουτσκόφ.

nnnnn

nnnnn

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες τις οποίες μεταφέρει η Daily Mail ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών στους 96.  Ανάμεσα στους νεκρούς υπάρχουν τουλάχιστον 41 παιδιά, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

nnnnn

nnnnn

Δείτε ζωντανή εικόνα από το σημείο

nnnnn

nnnn

nnnnn

nnnnn

Σύμφωνα με τις αρχές, 47 άνθρωποι τραυματίστηκαν και από αυτούς δέκα νοσηλεύονται. Τα παιδιά κάηκαν ζωντανά στο κτίριο το οποίο είχε μετατραπεί σε φούρνο φθάνοντας σε θερμοκρασίες τους 700 βαθμούς Κελσίου. 

nnnnn

nnnnn

Ένας 11χρονος, ο Σεργκέι Μοσκαλένκο νοσηλεύεται σε κώμα, καθώς πήδηξε από το παράθυρο για να σωθεί από τις φλόγες. Οι γονείς του και η τετράχρονη αδελφή του κάηκαν ζωντανοί μέσα στο εμπορικό. 

nnnn

nnnn

nnn

nnnnn

nnnnn

Οι πυροσβέστες είχαν απλώσει μια πετσέτα κάτω από το παράθυρο από το οποίο πήδηξε ο 11χρονος για να ελαχιστοποιήσουν τις επιπτώσεις από την πτώση του. Ο Σεργκέι Μοσκαλένκο νοσηλεύεται στο νοσοκομείο και οι γιατροί εκφράζουν την ελπίδα ότι θα καταφέρει να επιβιώσει. 

nnnnn

nnnnn

Η πυρκαγιά ξεκίνησε σε έναν από τους υψηλότερους ορόφους του εμπορικού κέντρου Zimnyaya Vishnya και πολλά από τα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους βρίσκονταν σε κινηματογραφική αίθουσα.

nnnnn

nnnnn

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κατέρρευσε η οροφή πάνω από δύο κινηματογραφικές αίθουσες», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Έρευνας της Ρωσίας. Όπως μετέδωσε το Sputnik, επικαλούμενο την Προεδρική Επίτροπο για τα Δικαιώματα των Παιδιών Αννα Κουζνετσόβα, η πυρκαγιά οφείλεται σε εγκληματική αμέλεια. Η Κουζνετσόβα έδωσε εντολή για τη διενέργεια ελέγχων σε όλα τα εμπορικά κέντρα της χώρας.

nnnnn

nnnnn

Η φωτιά εξακολουθεί να καίει και σήμερα και εκφράζονται φόβοι ότι ενδεχομένως το κτίριο καταρρεύσει. Αυτός είναι και ο λόγος που οι πυροσβέστες δεν έχουν μπει ακόμη στην αίθουσα του κινηματογράφου που εικάζεται ότι ξεκίνησε η πυρκαγιά. 

nnn

nnn

nnn

nnnnnn

nnnnn

Τα παιδιά έστελναν μηνύματα στους συγγενείς τους. Η 13χρονη Μαρία Μόροζ έγραψε σε έναν συγγενή της: «Καιγόμαστε…». «Ηταν κάτι σαν αποχαιρετισμός», λέει ο συγγενής της ο οποίος φοβάται ότι είναι νεκρή. 

nnnnn

nnnnn

Εν τω μεταξύ το Διαδίκτυο έχει γεμίσει με φωτογραφίες παιδιών, φωτογραφίες που δίνουν στη δημοσιότητα οι γονείς τους στην απεγνωσμένη προσπάθεια να τα βρουν. 

nnnnn

nnnnn

Ανάμεσα στους αγνοούμενους και οκτώ κορίτσια, μαθήτριες σχολείου κοντινού χωριού. Ολα τους 11 με 12 ετών. Ενα από αυτά σε ένα από τα τελευταία της τηλεφωνήματα σε μια θεία της είπε:«Τα πάντα καίγονται. Οι πόρτες έχουν μπλοκάρει. Δεν μπορώ να πάω πουθενά, δεν μπορώ να αναπνεύσω». «Τής είπα να βάλει την μπλούζα της στη μύτη της», λέει η θεία της εξηγώντας ότι η μικρή της απάντησε: «Θεία πες σε όλη την οικογένεια ότι τους αγαπώ. Πες στη μαμά ότι την αγαπάω». 

nnnnn

Όπως εξηγεί η θεία της μικρής τα παιδιά είχαν πάει στο εμπορικό καθώς έκλεισαν τα σχολεία για διακοπές. Μαζί τους ήταν ο δάσκαλος και τρεις γονείς. Άφησαν τα παιδιά στο σινεμά και πήγαν για ψώνια. Όλοι οι ενήλικες επέζησαν, τα παιδιά μάλλον χάθηκαν.

nnnnn

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, περίπου 660 μέλη των υπηρεσιών εκτάκτων αναγκών μετέβησαν επί τόπου, ενώ οι πυροσβέστες επιχειρούσαν επί 17 ώρες να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο.

nnnnn

nnnnn

Το Κεμέροβο, μια περιοχή όπου υπάρχουν ανθρακωρυχεία, βρίσκεται σε απόσταση 3.600 χλμ ανατολικά της Μόσχας.

nnnnn

nnnnn

Διαβάστε επίσης: Ρωσία: Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά στο εμπορικό (vid)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments