Διεθνή

Ιταλία: Έντονο “μασάζ” Ματαρέλα στον Ρέντζι για επιστροφή στην πρωθυπουργία

Ιταλία: Έντονο “μασάζ” Ματαρέλα στον Ρέντζι για επιστροφή στην πρωθυπουργία
Οι αξιωματούχοι του ESM επιμένουν πως δεν υπάρχει σχέδιο για τη διάσωση της ιταλικής οικονομίας.

Εντείνονται οι πιέσεις στον παραιτηθέντα πρωθυπουργό της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι για να μείνει στην εξουσία, καθώς ο πρόεδρος της ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα επιμένει πως ο αρχηγός της κεντροαριστεράς θα πρέπει να λάβει νέα ψήφο εμπιστοσύνης και να παραμείνει στην πρωθυπουργία μέχρι τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών μέσα στο 2017.

Από την πλευρά του, ο Ρέντσι επιμένει μέχρι τώρα στην άρνηση του, με τα ιταλικά media να αναφέρουν πως δεν επιθυμεί να “χαλάσει” περαιτέρω το πολιτικό κεφάλαιο που του έχει απομείνει και καθώς θεωρείται δεδομένο πως θα είναι ξανά υποψήφιος για την πρωθυπουργία στις επόμενες εκλογές, όποτε αυτές γίνουν.

Στο μέτωπο των ανησυχιών που υπάρχουν για την ιταλική οικονομία,  οι Βρυξέλλες συνεχίζουν να δίνουν διαβεβαιώσεις πως δεν υπάρχει έκτακτο σχέδιο για βοήθεια στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) να ξανατονίζει την Παρασκευή πως δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο για αντιμετώπιση έκτακτων προβλημάτων στις τράπεζες της χώρας. Ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ σημείωσε στο Reuters ότι “δεν έχουμε κάποιο έκτακτο πακέτο στήριξης για την Ιταλία”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments