Αθλητισμός

Τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Champions League

Τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Champions League
«Ελληνική» κόντρα έβγαλε η κλήρωση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ καθώς η Μπορούσια Ντόρτμουντ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου θα βρεί απέναντί της την Μπενφίκα του Κώστα Μήτρογλου. Μπάγερν Μονάχου - Άρσεναλ και Παρί Σεν Ζερμέν - Μπαρτσελόνα τα άλλα σημαντικά ζευγάρια.

​Με τις διαστάυρωσεις της Μπάγερν Μονάχου με την Άρσεναλ αλλά και της Παρί Σεν Ζερμέν με την Μπαρτσελόνα να ξεχωρίζουν πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας η κλήρωση για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Υπενθυμίζεται πως το ζευγάρι ανάμεσα στους Άγγλους και τους Γερμανούς βγαίνει από τα «μπαλάκια» για τέταρτη φορά μετά από αυτές το 2005, το 2013 αλλά και το 2014 με την παράδοση να μην είναι με το μέρος του Αρσέν Βενγκέρ καθώς η ομάδα του μετράει τρεις αποκλεισμούς.

Παρελθόν και μάλιστα πρόσφατο υπάρχει και στο ζευγάρι των Καταλανών με τους Παριζιάνους καθώς είχαν τεθεί αντιμέτωποι άλλες δύο φορές. Η πρώτη το 2013 και η δεύτερη το 2015 με τους «μπλαουγκράνα» να μετρούν ισάρριθμες προκρίσεις.

Η κληρωτίδα όμως έφερε απέναντι και δύο Έλληνες αφού οι «αετοί» του Κώστα Μήτρογλου θα βρεθούν αντιμέτωποι με την Μπορούσια Ντόρτμουντ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου. Η πρωταθλήτρια Αγγλίας, αλλά και έκπληξη της διοργάνωσης, θα τεθεί αντιμέτωπη με την κάτοχο του Γιουρόπα Λιγκ Σεβίλλη, ενώ η περσινή φιναλίστ Ατλέτικο Μαδρίτης την Μπάγερ Λεβερκούζεν. Η ισπανο-γερμανική κόντρα, μάλιστα, επαναλαμβάνεται μετά το 2015 όταν οι «ροχιμπλάνκος» είχαν πάρει την πρόκριση στα πέναλτι.

Ενδιαφέρουσα αναμένεται και η κόντρα της κατόχου του τροπαίου, Ρεάλ Μαδρίτης, με την Νάπολι, ενώ η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα θα αναμετρηθεί με την Μονακό του πρώην προπονητή του Ολυμπιακού, Λεονάρντο Ζαρντίμ. Τέλος, μία φαινομενικά βατή κλήρωση είχε η Γιουβέντους καθώς θα ταξιδέψει την Πορτογαλία προκειμένου να αγωνιστεί απέναντι στην Πόρτο. Τελευταία φορά που συνάντηθηκαν οι δύο ομάδες ήταν στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1984 όταν η «Μεγάλη Κυρία» είχε επικρατήσει με 2-1.

Τα πρώτα παιχνίδια θα γίνουν στις 14,15,21 και 22 Φεβρουαρίου, ενώ οι επαναληπτικοί στις 7,8,14 και 15 Μαρτίου καθώς σε αυτή τη φάση η ΟΥΕΦΑ έχει επιλέξει να μοιράζει τα ζευγάρια της διοργάνωσης σε δύο εβδομάδες έτσι ώστε από τα προημιτελικά και μετά να «συμπορευτεί» με το Γιουρόπα Λιγκ.

Η κλήρωση για τους «8» θα πραγματοποιηθεί στις 17 Μαρτίου, ενώ ο τελικός είναι προγραμματισμένος για τις 3 Ιουνίου στο Κάρντιφ της Ουαλίας.

Aναλυτικά τα ζευγάρια στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ:

Μάντσεστερ Σίτι – Μονακό

​Ρεάλ Μαδρίτης – Νάπολι

Μπενφίκα – Μπορούσια Ντόρτμουντ

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ

​Πόρτο – Γιουβέντους​

Μπάγερ Λεβερκούζεν – Ατλέτικο Μαδρίτης

​Σεβίλλη – Λέστερ

Παρί Σεν Ζερμέν – Μπαρτσελόνα

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments