Αθλητισμός

Ολυμπιακός – Άστον Βίλα: Ένα 90λεπτο απέχουν οι ερυθρόλευκοι από την πρόκριση στον τελικό

Ολυμπιακός – Άστον Βίλα: Ένα 90λεπτο απέχουν οι ερυθρόλευκοι από την πρόκριση στον τελικό

Πηγή Φωτογραφίας: [369300] UEFA CONFERENCE LEAGUE 2023-2024 / ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ / ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Στην τελική ευθεία για τον πρώτο ευρωπαϊκό τελικό της ιστορίας του βρίσκεται ο Ολυμπιακός

Στην τελική ευθεία για τον πρώτο ευρωπαϊκό τελικό της ιστορίας του βρίσκεται ο Ολυμπιακός, με άπαντες στο «ερυθρόλευκο στρατόπεδο» να ζουν και να αναπνέουν για τον δεύτερο ημιτελικό του Conference League.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, έχοντας τον Βιθέντε Ιμπόρα στο πλάι του κατά τη συνέντευξη Τύπου, δεν φανέρωσε τα αγωνιστικά του πλάνα, ζητώντας υπομονή μέχρι και τη σέντρα από τους δημοσιογράφους. Το επικό σκορ 2-4 του πρώτου ματς δίνει σαφές πλεονέκτημα στους Πειραιώτες, παρόλα αυτά δεν έχει κριθεί τίποτα ακόμα και αυτό είναι κάτι που φαίνεται να το έχουν συνειδητοποιήσει όλοι.

Για τους γηπεδούχους δεν υπάρχουν φρέσκα προβλήματα πέραν της απουσίας του Φρανσίσκο Ορτέγα, που ήταν έτσι κι αλλιώς γνωστή και δεν διατάραξε τον σχεδιασμό του Μεντιλίμπαρ. Ο Βάσκος τεχνικός όσο και ο πολύπειρος ποδοσφαιριστής του έδωσαν την αίσθηση πως επικρατεί ηρεμία από την πλευρά τους, παρά τη δεδομένα υψηλή σημαντικότητα του αγώνα και η πολύ περισσότερη δουλειά που πρέπει να γίνει στο «Γ. Καραϊσκάκης». Σημαντικό ρόλο στην προετοιμασία για τον αγώνα προφανώς έχει παίξει το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν είχε παιχνίδια της προηγούμενες ημέρες εξαιτίας του Πάσχα και θα είναι πιο φρέσκος από την αντίπαλό του που έπαιξε με την Μπράιτον (ήττα 1-0) ενώ προσπαθεί ακόμα να κλειδώσει την θέση της στην τετράδα της Πρέμιερ Λιγκ.

Από την άλλη πλευρά ο Ουνάι Έμερι απαντώντας σε ερώτηση του protothema.gr τόνισε πως απολαμβάνει τα όσα έχει πετύχει φέτος αλλά ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του να του χαρίσουν μερικές στιγμές απόλαυσης ακόμα. Δεν αποκάλυψε τα πλάνα του επίσης, εκφράζοντας αβεβαιότητα για την χρησιμοποίηση του παγκόσμιου πρωταθλητή και ενός από τους καλύτερους τερματοφύλακες του κόσμου την τελευταία διετία, Εμιλιάνο Μαρτίνες, ο οποίος ταξίδεψε με την υπόλοιπη αποστολή. Ο Ντίμπου εικάζεται πως θα παίξει κανονικά, κάτι που σημαίνει πως ο Ολυμπιακός θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός τόσο στο build up της Βίλα όσο και στα 2/3 του γηπέδου, με τον Αργεντινό πορτέρο να κρατάει με ηρεμία κοντά στην περιοχή του αλλά και να έχει πολύ γρήγορα γεμίσματα είτε με τα χέρια είτε με τα πόδια.

Σε μια χρονιά που η Κ19 έχει πάρει ήδη ευρωπαϊκό τίτλο, το Youth League ή αλλιώς το «Champions League των μικρών», οι μεγαλύτεροι θέλουν να ακολουθήσουν το ήδη χαραγμένο μονοπάτι, σε μια εξέλιξη που θα έχει και οικονομικά οφέλη εκτός όλων των άλλων. Συγκεκριμένα, εάν ο Ολυμπιακός ξεπεράσει το εμπόδιο της Αστον Βίλα θα βάλει στα ταμεία του άλλα τρία εκατομμύρια ευρώ εκτός των περίπου 14 που έχει εισπράξει με την ευρωπαϊκή του πορεία φέτος. Σε περίπτωση κατάκτησης θα πάρει ακόμη δύο, ενώ δεν υπολογίζονται κάποια ακόμα από το market pool.

Ραντεβού για τις δύο ομάδες στις 22:00 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» που θα γεμίσει με το που ανοίξουν οι θύρες, μιας και οι οπαδοί του Ολυμπιακού αναμένεται να βρεθούν στον περιβάλλοντα χώρο από νωρίς το απόγευμα, έως και τέσσερις ώρες πριν τη σέντρα.

Πηγή: protothema.gr//Γιώργος Σιάφας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments