Πολιτική

Στουρνάρας: Κανένα πρόβλημα με την κυβέρνηση

Στουρνάρας: Κανένα πρόβλημα με την κυβέρνηση
Ο διοικητής της ΤτΕ υπερασπίστηκε τη σύζυγο του για το ΚΕΕΛΠΝΟ και εξέφρασε προβληματισμό για την Attica Bank.

Το απόγευμα του Σαββάτου ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Γιάννη Στουρνάρα, στον απόηχο των εξελίξεων για τη συζύγο του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας σχετικά με το ΚΕΕΛΠΝΟ. Ο διοικητής της ΤτΕ έδωσε βάση στην καλή συνεργασία μεταξύ αυτού και του πρωθυπουργού.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε πως δεν υπάρχει κανένα σενάριο σενάριο εκπαραθύρωσής του από την Τράπεζα, ξεκαθαρίζοντας ότι οι σχέσεις της ΤτΕ με την κυβέρνηση δεν χάλασαν ποτέ και ότι δεν μπορούν να υπάρξουν σκιές.

Ο επικεφαλής της ΤτΕ υποστήριξε ότι το επίκεντρο της συζήτησης με τον πρωθυπουργό ήταν η πορεία της οικονομίας και το τραπεζικό σύστημα και όχι η υπόθεση έρευνας της Εισαγγελίας Διαφθοράς στα γραφεία της συζύγου του.

«Η σύζυγός μου είναι το πιο έντιμο, ειλικρινές και δημιουργικό άτομο υπάρχει σε αυτόν τον πλανήτη. Έχει σπιλωθεί και υπερασπίζεται μόνη της τον εαυτό της. Έχει την αμέριστη στήριξή μου» δήλωσε.«Έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη» συνέχισε «και θα χειριστεί την υπόθεση μόνη της» ανέφερε για τη σύζυγο του.

Σχετικά με την υπόθεση της Attica Bank, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε πως το πόρισμα της ΤτΕ για το εν λόγω ζήτημα θα βεγι μέσα στις επόμενες μέρες.

«Eχω στα χέρια μου το πόρισμα του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού για την Τράπεζα Αττικής. Τα δάνεια της Τράπεζας προς μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους φθάνουν σε ποσοστό το 62% και αυτό προβληματίζει» συμπλήρωσε ο διοικητής της ΤτΕ.

Μαξίμου: Η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της

Από την πλευρά της κυβέρνησης ανέφεραν πως «η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και κάνει τη δουλειά της. Κανένας δεν μπορεί και δεν δικαιούται να παρέμβει στο έργο της», όπως σημείωσε ανώτατος αξιωματούχος του Μαξίμου.

«Όπως δήλωσε και ο διοικητής καμία σκιά δεν υπάρχει, ούτε υπήρξε στη θεσμική σχέση της κυβέρνησης με την Τράπεζα της Ελλάδος».

«Εργαζόμαστε για την εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, σε μια φάση που αρχίζουν και εμφανίζονται θετικά σημάδια, όπως η μείωση των κόκκινων δανείων, η σταδιακή επιστροφή καταθέσεων και υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ανάκαμψης της οικονομίας» τόνισε η ίδια πηγή.



Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments