«Ξεσκονίζουν» τον Καλογρίτσα για μαύρο χρήμα και φοροδιαφυγή | Pagenews.gr
Pagenews Team 20 Σεπτεμβρίου 2016, 07:20

«Τρέχουν» με ιλιγγιώδη ταχύτητα οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών. Μετά τα παρατράγουδα με τα βοσκοτόπια του κ. Καλογρίτσα και το τρελό «γλέντι» στα social media, ο υπερθεματιστής και ο πατέρας του, Χρήστος Καλογρίτσας, βρίσκονται στο «στόχαστρο» των Αρχών για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και φοροδιαφυγή, βάζοντας μεγάλη «τρικλοποδιά» στο διαγωνισμό για τα κανάλια, ενώ αναμένεται ακόμη η απόφαση του ΣτΕ.

Ειδικότερα, η υπόθεση αφορά δύο δικογραφίες, που εξετάζονται εξονυχιστικά από την Δικαιοσύνη από τον Ιανουάριο του 2015 στο πλαίσιο της έρευνας για τις λίστες της φοροδιαφυγής, με τη μια μάλιστα εξ’ αυτών να βρίσκεται λίγο πριν το στάδιο της παραπομπής σε δίκη.

Η πρώτη δικογραφία, που εκκρεμεί στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για τον Χρήστο Καλογρίτσα, αφορά στη φοροδιαφυγή ύψους περίπου 20 εκατομμυρίων ευρώ και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Η δεύτερη δικογραφία εκκρεμεί σε ανακριτή και αφορά στον Ιωάννη Βλαδίμηρο Καλογρίτσα, τον υπερθεματιστή μιας από τις 4 τηλεοπτικές άδειες. Του ασκήθηκε ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή περίπου τεσσάρων εκατομμυρίων και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος με βάση τις αποκλίσεις μεταξύ καταθέσεων και δηλώσεων.

Όμως, για να μπορεί να πάρει φορολογική ενημερότητα και να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τις άδειες έσπευσε να πληρώσει αυτό το ποσό. Η πληρωμή του ποσού οδηγεί σε απαλλαγή του από το ποινικό σκέλος.