Οι επιχειρηματίες την «λένε» στον Τσίπρα για τα πνευματικά δικαιώματα | Pagenews.gr
Pagenews Team 21 Σεπτεμβρίου 2016, 10:44

Την άμεση του αντίδρασης τους στις εξελίξεις για το νομοσχέδιο περί πνευματικών δικαιωμάτων εκφράζουν προς τον Αλέξη Τσίπρα οι πρόεδροι της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ) Κωνσταντίνος Μίχαλος, της ΓΣΕΒΕΕ Γεώργιος Καββαθάς και της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης.

Σε κοινή επιστολή προς τον πρωθυπουργός, αναφέρουν πως τους διακατέχει η αγανάκτηση και οργή όπως άλλωστε και το σύνολο των ανθρώπων που παράγουν πολιτισμό στη χώρα μας, που πληροφορήθηκαν για τη σκανδαλώδη τροποποίηση του νομοσχεδίου για τη συλλογική διαχείριση υπέρ της ΑΕΠΙ Α.Ε.»

Όπως αναφέρεται στην επιστολή «αν περάσουν οι τροποποιήσεις που επιχειρούνται, η ΑΕΠΙ Α.Ε. θα βγει νομοθετικά σκανδαλωδώς ευνοημένη και δυστυχώς πιο ισχυρή από ό,τι με το ν. 2121/1993. Θεωρούμε ότι θα επιχειρήσουν να πάρουν τη ρεβάνς, εφαρμόζοντας τα σκανδαλώδη άρθρα του νόμου με ιδιαίτερη αναλγησία και σκληρότητα και προς τους χρήστες και προς τους δικαιούχους, που άλλοι είναι ανυποψίαστοι και άλλοι αγωνιούν σε ολόκληρη τη χώρα.

Πρόθεση του επιχειρηματικού κόσμου και το έχουμε δηλώσει από την πρώτη στιγμή στον Εθνικό Διάλογο το 2013, είναι να συμβάλλουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, ανταποδοτικά για τις υπηρεσίες τις οποίες θα λαμβάνουμε, προκειμένου να στηρίξουμε τον πολιτισμό της χώρας μας και τους χιλιάδες ανθρώπους που παράγουν πολιτισμό να ζουν με αξιοπρέπεια. 

Για το λόγο αυτό συμφωνούμε με τους χιλιάδες δημιουργούς, να παραμείνουν όχι μόνο τα άρθρα που αφορούν στους χρήστες (22, 45 και 46) αλλά και τα άρθρα που αφορούν στους δημιουργούς (3, 53 και 56), γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι έτσι μόνο θα διασφαλιστεί η συνεργασία, η δικαιοσύνη, η διαφάνεια, η συνεννόηση όλων των ενδιαφερόμενων μερών και επιτέλους θα λειτουργήσει ο νόμος προς όφελος όλων και θα θωρακιστεί το μέλλον του πολιτισμού της χώρας μας».

TAGS: