Πολιτική

Βρυξέλλες: Γιατί ο Μητσοτάκης κάνει κρούσεις σε Σχοινά;

Βρυξέλλες: Γιατί ο Μητσοτάκης κάνει κρούσεις σε Σχοινά;
Τις πληροφορίες, για συνεχείς επαφές του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Σχοινά, τις διαψεύδουν ωστόσο κύκλοι από το περιβάλλον του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Το σενάριο των πρόωρων εκλογών εντός του 2017 φαίνεται να κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος, ακόμα και στους ευρωπαϊκούς κόλπους. Το ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει “γραμμή” για εγρήγορση στα γαλάζια στελέχη του είναι γνωστό. Για το ότι ο ίδιος καταρτίζει τις λίστες με τους υποψηφίους στα ψηφοδέλτια πρώτο σας έχει ενημερώσει το www.pagenews.gr. 

Στην Πειραιώς κινούνται σε προεκλογικούς ρυθμούς και ο Κυριάκος, στήνοντας το διεθνές προφίλ του με “όπλο” τις δημοσκοπήσεις, που τον θέλουν τον επόμενο πρωθυπουργό της χώρας, κάνει κρούσεις σε αξιόλογα, έμπειρα στελέχη, προκειμένου να αναλάβουν κεντρικό ρόλο σε πιθανή κυβέρνησή του, όποτε γίνουν οι εκλογές.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι πληροφορίες, που έρχονται από τις Βρυξέλλες, σύμφωνα με τις οποίες, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει προσεγγίσει τον εκπρόσωπο Τύπου της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά, με στόχο ο τελευταίος να αναλάβει τα ηνία του υπουργείου Εξωτερικών.

Τους ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Σχοινά επιβεβαιώνει, σύμφωνα με πηγή των Βρυξελλών, παράγοντας από την άλλοτε κυβέρνηση Σαμαρά. Όπως τονίζει δε η πηγή από τις Βρυξέλλες, δεν θα μπορούσε να υπάρξει καταλληλότερος για τη θέση του ΥΠΕΞ σε πιθανή κυβέρνηση Μητσοτάκη, δεδομένου ότι ο κ. Σχοινάς είχε ανέκαθεν στενές επαφές με τη ΝΔ.

Τις πληροφορίες αυτές, για συνεχείς επαφές του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Σχοινά, τις διαψεύδουν ωστόσο κύκλοι από το περιβάλλον του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments