Αθλητισμός

Φταίνε ΟΛΟΙ!

Φταίνε ΟΛΟΙ!
Γκάλοπ κόλαφος για τις διοικήσεις του Παναθηναϊκού καθώς ο κόσμος απογοητεύτηκε με Αλαφούζο, αλλά θεωρεί πηγή του κακού ΠΕΚ και Τζίγκερ. Μαύρο σε Στραματσιόνι, Έλληνες και ταλέντα ζητούν οι φίλαθλοι!

Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα ήταν τα στοιχεία που προέκυψαν από τα αποτελέσματα του μεγάλου γκάλοπ που πραγματοποίησε το SDNA για τον Παναθηναϊκό.

Περισσότεροι από 12.000 αναγνώστες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ιστοσελίδας μας και απάντησαν στα ερωτήματα που αφορούσαν το χθες, το σήμερα και το αύριο του «τριφυλλιού». Και έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον κυρίως σε ότι αφορά την απόδοση ευθυνών για την ελεύθερη πτώση της αγαπημένης τους ομάδας τα τελευταία χρόνια. Ας δούμε, λοιπόν, τις απαντήσεις που έδωσαν επικεντρωμένες στα πρόσωπα που έχουν πρωταγωνιστήσει όλο αυτό το διάστημα.

ΠΡΟΣΩΠΟ 1: Γιάννης Αλαφούζος

«Όσο κι αν προσπαθείς, μας έχεις απογοητεύσει»Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος, αποτελεί αναμφισβήτητα πρόσωπο των τελευταίων ετών στους «πράσινους».

Μέσα από τις απαντήσεις του, ο κόσμος του «τριφυλλιού» έδειξε να αναγνωρίζει την προσπάθειά του να σώσει την ΠΑΕ σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, πλην όμως του καταλογίζει μια σειρά από λάθη που έχουν συμβάλλει στην αγωνιστική κρίση διαρκείας της ομάδας.

Ποια είναι αυτά; Πρώτον, η ουσιαστική «εξαφάνιση» των ακαδημιών του Παναθηναϊκού και η διακοπή παραγωγής ταλέντων από τα πράσινα φυτώρια.

Δεύτερον, η αφαίμαξη του ρόστερ της ομάδας από Έλληνες ποδοσφαιριστές.

Τρίτον, η πορεία του Παναθηναϊκού στο φετινό πρωτάθλημα, την οποία ο κόσμος του Παναθηναϊκού χρεώνει περισσότερο στον Γιάννη Αλαφούζο και λιγότερο στον Αντρέα Στραματσόνι.

ΠΡΟΣΩΠΟ 2: Αντρέα Στραματσόνι

«Δεν κάνει για τον Παναθηναϊκό»Για τον Αντρέα Στραματσόνι η άποψη που έχουν ένας στους δύο φιλάθλους του Παναθηναϊκού είναι αρνητική, καθώς θεωρούν ότι δεν είναι επαρκής προπονητής για την ομάδα τους.

Επιπλέον τα λάθη του Ιταλού τεχνικού αποτελούν τη βασική πηγή των αγωνιστικών προβλημάτων της ομάδας. Και αναφερόμαστε σε λανθασμένες επιλογές του Αντρέα Στραματσόνι σε επίπεδο τακτικής και όχι σε άλλου είδους προβλήματα (έλλειψη φυσική κατάσταση, έλλειψη πειθαρχίας κ.λ.π.) για τα οποία επίσης έχει ευθύνη ένας προπονητής.

Κι εδώ, βέβαια, μπορεί κανείς να παρατηρήσει ένα οξύμωρο στοιχείο στις απαντήσεις του κόσμου. Ενώ οι φίλοι του Παναθηναϊκού χρεώνουν περισσότερο στον Γιάννη Αλαφούζο την κακή πορεία στο πρωτάθλημα, χρεώνουν στον Αντρέα Στραματσόνι τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Europa League και τη μη επίτευξη ούτε μιας νίκης στη φάση των ομίλων.

Είναι προφανές, λοιπόν, ότι ο κόσμος του «τριφυλλιού» θεωρεί ότι τα κριτήρια στα ευρωπαϊκά παιχνίδια του Παναθηναϊκού είναι καθαρά αγωνιστικά, ενώ στο ελληνικό πρωτάθλημα σχετίζονται άμεσα και με ενέργειες της διοίκησης που δεν περιορίζονται εντός γηπέδου.

ΠΡΟΣΩΠΟ 3: Γιάννης Βαρδινογιάννης και ΠΕΚ

«Αυτοί φταίνε για την πορεία της ομάδας όλα αυτά τα χρόνια»Όσο απογοητευμένοι κι αν αισθάνονται οι φίλοι του Παναθηναϊκού από τον Γιάννη Αλαφούζο, τόσο φαίνονται να του αναγνωρίζουν την προσπάθεια που κατέβαλλε και καταβάλλει για να σώσει την αγαπημένη τους ομάδα.

Αυτός, προφανώς, είναι και ο λόγος για τον οποίο δεν τον χαρακτηρίζουν βασικό υπαίτιο των δεινών του «τριφυλλιού», αλλά αντίθετα η συντριπτική πλειοψηφία θεωρεί ένοχους για το βατερλό των τελευταίων ετών, όλους τους μετόχους που συμμετείχαν στην Παναθηναϊκή Ενωτική Κίνηση, αλλά και μεμονωμένα τον Γιάννη Βαρδινογιάννη.

ΠΡΟΣΩΠΟ 4: Λουκ Στιλ

«Τερματοφύλακα και… γρήγορα»Σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο, ο Λουκ Στιλ αποτέλεσε τις τελευταίες εβδομάδες ένα από τα πλέον συζητημένα πρόσωπα του Παναθηναϊκού. Και όπως προκύπτει από την ετυμηγορία των «πράσινων» φιλάθλων, ο Άγγλος έχει χάσει την εμπιστοσύνη του κόσμου, ο οποίος καθιστά ως επιτακτική ανάγκη την απόκτηση τερματοφύλακα στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Από τα αποτελέσματα του γκάλοπ γίνεται προφανές ότι ο κόσμος του Παναθηναϊκού είναι κάτι περισσότερο από απογοητευμένος για την πορεία της ομάδας. Και όπως υποστηρίζουν και οι ίδιοι οι φίλαθλοι των «πρασίνων», αυτός είναι και ο βασικός λόγος για τον οποίο δεν γεμίζει ούτε το μικρής χωρητικότητας γήπεδο της Λεωφόρου.

Και σίγουρα για τους φίλους του Παναθηναϊκού, η λύση στο πρόβλημα δεν θα έρθει με αποφάσεις όπως αυτή του «μαντρώματος» των παικτών σε ξενοδοχείο, την οποία οι φίλαθλοι του «τριφυλλιού» χαρακτηρίζουν ούτε λίγο, ούτε πολύ… εκτός τόπου και χρόνου!

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments