Αθώος για τη βόμβα ο Λαυρεντιάδης | Pagenews.gr
Pagenews Team 2 Δεκεμβρίου 2016, 15:40

Αθώος κρίθηκε ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και οι έξι συγκατηγορούμενοι του στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του επιχειρηματία Αθηναγόρα Ανδρεαδάκη.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, μετά από πολύμηνη διαδικασία και με ανάλογη εισαγγελική πρόταση, κατέληξε σε απαλλακτική ετυμηγορία την υπόθεση του εκρηκτικού μηχανισμού που είχε σταλεί μέσα σε γλάστρα στο σπίτι του ιδιοκτήτη ξενοδοχείου, στις 15 Ιουνίου 2012, ενέργεια για την οποία είχε θεωρηθεί ηθικός αυτουργός ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης. Πάντως, το θύμα της επίθεσης, με δήλωσή του το 2014 προς την ανακρίτρια που χειρίστηκε την υπόθεση, είχε αναφέρει πως ο κ. Λαυρενιάδης δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη για τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ο οποίος δεν παρέστη στη δίκη λόγω προβλημάτων υγείας, και πέντε συγκατηγορούμενούς του, ενώ για έναν κατηγορούμενο ήταν κατά πλειοψηφία 4 προς 3 σε ό,τι αφορά κάποιες από τις πράξεις που του αποδίδονταν.

Ο εκ των συνηγόρων του κ. Λαυρεντιάδη, Μάνος Ροδοσάκης, μετά την αθώωση του εντολέα του έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η σκευωρία έπεσε. Η προσπάθεια αμαύρωσης αθώων και τίμιων ανθρώπων αποτελεί παρελθόν, απέτυχε παταγωδώς. Απεδόθη δικαιοσύνη και έπεται συνέχεια. Η ομόφωνη απόφαση του δικαστηρίου δικαιώνει την αλήθεια που πιστεύουμε για τη αθωότητα του εντολέα μας από κοινού με τους άλλους δυο συνηγόρους του κ. Λαυρεντιάδη, τους κκ Νίκο Κωνσταντόπουλο και Χαραλάμπο Λυκούδη. Η απόφαση αυτή αποδεικνύει ότι υπάρχει ελπίδα στον τόπο, υπάρχει δικαιοσύνη και αυτό πρέπει να γεμίζει ελπίδα, όχι μόνο τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο, αλλά και όλους τους άλλους Έλληνες πολίτες».

Σε βάρος του κ. Λαυρεντιάδη εκκρεμούν ποινικές υποθέσεις για τις δανειοδοτήσεις της Proton Bank, αλλά και για δάνειο που είχε λάβει από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.