Διεθνή

Ισπανία: Βίντεο με ένοπλους τζιχαντιστές στην Πουέρτα δελ Σολ

Ισπανία: Βίντεο με ένοπλους τζιχαντιστές στην Πουέρτα δελ Σολ
Οι δύο Ισπανοί ύποπτοι, ο Εντρίσα Θεεσάι Σανούβο και ο Σάμιρ Σενούνι Μόου, συνελήφθησαν την Τετάρτη.

Βίντεο με δυο ένοπλους τζιχαντιστές να ποζάρουν μπροστά σε μια φωτογραφία της Πουέρτα δελ Σολ, της κεντρικής πλατείας της Μαδρίτης βρήκε η ισπανική αστυνομία.

Οι δύο Ισπανοί ύποπτοι, ο Εντρίσα Θεεσάι Σανούβο και ο Σάμιρ Σενούνι Μόου, συνελήφθησαν την Τετάρτη και σήμερα οδηγήθηκαν ενώπιον δικαστή, αρμόδιου για υποθέσεις τρομοκρατίας. 

Σύμφωνα με την απόφαση για την προφυλάκισή τους, είχαν στην κατοχή τους ένα τουφέκι AK-47 και τράβηξαν διάφορα βίντεο στα οποία επιδεικνύουν το όπλο αυτό, καθώς και ένα στρατιωτικό μαχαίρι και το λάβαρο του Ισλαμικού Κράτους. Ακούγονται επίσης να λένε τζιχαντιστικά συνθήματα.

Και οι δύο τους διώκονται για “απολογία της τρομοκρατίας και κατοχή πυρομαχικών και όπλων”. Σύμφωνα με μια δικαστική πηγή που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία της, μια φωτογραφία της Πουέρτα δελ Σολ διακρίνεται σε ορισμένα από τα βίντεο.

Σημειώνεται οτι στη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη έχουν ληφθεί έκτακτα μέτρα ενόψει των εορταστικών εκδηλώσεων για την Πρωτοχρονιά. Μάλιστα, οι Μαδριλένοι που θα θελήσουν να πάνε στην Πουέρτα δελ Σολ, θα περάσουν από εξονυχιστικούς ελέγχους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments