Τόσκας για τον ειδικό φρουρό: Λυπηρό -Πάντως η ΕΛΑΣ κάνει αυτοκάθαρση | Pagenews.gr
Pagenews Team 13 Μαρτίου 2017, 09:09 13 Μαρτίου 2017, 9:09

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, μίλησε για όλα σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/ Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9Fm»,

Οπως εκτίμησε, η εγκληματικότητα υποχωρεί. Παραδέχθηκε πάντως ότι υπάρχουν περιστατικά μεγάλης εγκληματικότητας υπάρχουν περιοχές προβληματικές, όπως η δυτική Αθήνα που ρίχνουμε βάρος» και πως παραμένουν σοβαρά προβλήματα με τα ναρκωτικά και την παραβατικότητα.

Αναφερόμενος στον δράστη της δολοφονίας του οδηγού ταξί στην Καστοριά, χαρακτήρισε λυπηρό το γεγονός, και πρόσθεσε: «Η αστυνομία κάνει αυτοκάθαρση (…)ο δράστης αντιμετωπίστηκε όπως έπρεπε και από την αστυνομία και από τη δικαιοσύνη».

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη χαρακτήρισε ως απολύτως δικαιολογημένες τις πρωινές επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ στα δύο υπό κατάληψη κτίρια στο κέντρο της Αθήνας.

«Το πρώτο κτίριο στου Ζωγράφου, ανήκει στον δήμο Αθηναίων και το ήθελε για να χρησιμοποιηθεί ως πολιτιστικός χώρος. Οι καταληψίες, περίπου 5-6 άτομα, βρίσκονταν μέσα αρκετό καιρό. Το δεύτερο κτίριο ανήκει στον Ερυθρό Σταυρό και θέλει να το χρησιμοποιήσει για ασυνόδευτα παιδιά. Μέσα στο κτίριο βρίσκονταν πρόσφυγες, οι οποίοι έτσι και αλλιώς θα έπρεπε να είναι σε οργανωμένους χώρους. Όπως καταλαβαίνετε και οι δύο επιχειρήσεις είναι απολύτως δικαιολογημένες».

Ο Νίκος Τόσκας, ενημέρωσε ότι το καλοκαίρι ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός για την προμήθεια περιπολικών, 500 οχήματα συνολικά για όλη τη χώρα, και εκτίμησε ότι από το φθινόπωρο θα βρίσκονται και στη διάθεση της ΕΛΑΣ. «Προσπαθούμε να αλλάξουμε την κατάσταση, μέσα από δύσκολες συνθήκες. Και όσοι τώρα υποκριτικά ασκούν κριτική να πω ότι όταν μπορούσαν να λύσουν προβλήματα δεν τα έλυσαν» υπογράμμισε.

Καταλήγοντας, αναφερόμενος στο προσφυγικό ζήτημα υπογράμμισε την αγαστή συνεργασία της ΕΛΑΣ με την Frontex για τον έλεγχο των συνόρων και παρατήρησε ότι η κατάσταση στην Ειδομένη δεν έχει καμία σχέση με την περσινή εικόνα. «Σας παρακαλώ κάντε μια σύγκριση με το Καλέ και τι έγινε με την Ειδομένη μέσα σε ένα χρόνο» είπε.

Ετικέτες: