Πολιτική

Βίτσας: Υπάρχει πάντοτε ο κίνδυνος ενός ατυχήματος με την Τουρκία

Βίτσας: Υπάρχει πάντοτε ο κίνδυνος ενός ατυχήματος με την Τουρκία
Για αυτό παίρνουμε τα μέτρα μας, ώστε αυτό να μειωθεί στο ελάχιστα δυνατό, υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, τόνισε ότι αυτό που πρέπει να κάνει κανείς «σε επίπεδο διπλωματίας ή σε επίπεδο προετοιμασίας, είναι να παίρνει τα μέτρα του, ώστε να μειώσει στο ελάχιστο τις πιθανότητες».

Ο κ. Βίτσας εμφανίστηκε βέβαιος ότι δεν πρόκειται να υπάρξει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο.

Αναγνώρισε ότι υπάρχει πάντοτε ο κίνδυνος ενός ατυχήματος και εξήγησε ότι «για αυτό παίρνουμε τα μέτρα μας, ώστε αυτό να μειωθεί στο ελάχιστα δυνατό. Αυτό σημαίνει, ότι από τη μια πλευρά, πολιτικά και σε διεθνές επίπεδο, λειτουργούμε προετοιμάζοντας και ενημερώνοντας τις σύμμαχες χώρες αλλά μιλώντας και με την αντίπερα πλευρά. Δεύτερον, υπάρχουν σαφείς οδηγίες στα δικά μας παιδιά στις Ένοπλες Δυνάμεις για το πώς θα αντιδρούν και νομίζω ότι αντιδρούν μέχρι τώρα τέλεια».

Ερωτηθείς αν συμφωνεί με τη ρητορική του ΥΕΘΑ απέναντι στην Άγκυρα διαβεβαίωσε ότι στο Υπουργείο τα πράγματα λειτουργούν άψογα και η συνεργασία με τον Υπουργό είναι από τις καλύτερες συνεργασίες που μπορούν να επιτευχθούν.

«Μπορεί να υπάρχει μια διαφορά στιλ, στον τρόπο που εκφράζεται ο καθένας. Εμείς αυτό που κάνουμε είναι, σαν Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να στέλνουμε μηνύματα νηφαλιότητας, ψυχραιμίας αλλά και αποφασιστικότητας. Νομίζω ότι με τον δικό του τον τρόπο ο Υπουργός το κάνει πολύ καλά» ανέφερε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments