Διεθνή

Αποκάλυψη FT: Ο Τσίπρας απέρριψε συμφωνία λόγω πολιτικού κόστους

Αποκάλυψη FT: Ο Τσίπρας απέρριψε συμφωνία λόγω πολιτικού κόστους
Δημοσίευμα για τη διαπραγμάτευση Αθήνας – θεσμών. Η συμφωνία προέβλεπε περαιτέρω περικοπές συντάξεων το 2019.

“Όχι” σε συμφωνία με τους θεσμούς φέρεται να είπε ο Αλέξης Τσίπρας, όπως αποκαλύπτουν οι Financial Times, με τον πρωθυπουργό να την απορρίπτει λόγω πολιτικού κόστους και αντιδράσεων από τα ανώτερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα η συμφωνία προέβλεπε περαιτέρω περικοπές συντάξεων το 2019, λίγους μήνες πριν τις προγραμματισμένες εκλογές.

“Το κόστος για τον ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες θα μπορούσε να στείλει το κόμμα πίσω σε μονοψήφια ποσοστά. Ήταν μια συμφωνία που δεν μπορούσαν να καταπιούν”, έχει δηλώσει στην εφημερίδα πρώην ακτιβιστής του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στα στελέχη του κόμματος.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναμένεται στις συνομιλίες του στις Βρυξέλλες να πιέσει για καθυστερήσεις εφαρμογής των περικοπών στις συντάξεις έως το 2020, αντιστεκόμενος παράλληλα στην απαίτηση των πιστωτών για τις μαζικές απολύσεις.

Ευρωπαίος αξιωματούχος αναφέρει ότι η μη εκταμίευση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα εγκαίρως θα άφηνε την οικονομία της χώρας «σε τέτοια κατάσταση που όλες οι παράμετροι της λήψης αποφάσεων θα έπρεπε να επανεξεταστούν».

Από την πλευρά του, αξιωματούχος της Τραπέζης της Ελλάδος, εξάλλου, σχολιάζει ότι αν η συμφωνία δεν κλείσει εντός του Μαΐου, τότε πρέπει να αναμένεται επιστροφή στην ύφεση κατά το πρώτο μισό του έτους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments