Παυλόπουλος προς Στάινμαϊερ: Να ληφθούν υπόψη οι θυσίες των Ελλήνων | Pagenews.gr
Pagenews Team 7 Απριλίου 2017, 20:15 7 Απριλίου 2017, 20:15

Θέλω να πιστεύω ότι οι θυσίες των Ελλήνων θα ληφθούν υπόψη, ανέφερε στις κοινές δηλώσεις του με τον Πρόεδρο της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Στάιμαϊερ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της, αρκεί και οι εταίροι της να πράξουν το ίδιο.

Ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά πόσο συμβάλλατε, έτσι ώστε κατά την κρίσιμη περίοδο να παραμείνει η Ελλάδα στην ΕΕ και στην Ευρωζώνη, δήλωσε κ. Παυλόπουλος, και πρόσθεσε: «Η επίσκεψή σας στην Αθήνα πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη στιγμή για ολόκληρη την ΕΕ και την Ευρωζώνη. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση και θα παραμείνει στην ΕΕ και στην Ευρωζώνη. Αυτό η Ελλάδα το πράττει με μεγάλες θυσίες του λαού της. Θέλω να πιστεύω ότι οι θυσίες της Ελλάδας θα ληφθούν υπόψη. 

Η Ελλάδα θα εκπληρώσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της αρκεί βέβαια και οι εταίροι της να πράξουν το ίδιο» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Είμαστε εδώ για να χτίσουμε την ομοσπονδιακή Ευρώπη, κάτι που οφείλει να πράξει ως χρέος απέναντι στους λαούς της και διεθνώς» σημείωσε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ακόμη πως η ειρήνη είναι αποστολή της Ευρώπης και αυτό το δείχνει όλη αυτή η ανείπωτη τραγωδία των νεκρών παιδιών και το σημερινό γεγονός (σ.σ. στη Στοκχόλμη). «Είναι αποστολή της να θέσει τέρμα στον πόλεμο στην Μ. Ανατολή και ιδιαίτερα στη Συρία. Όχι μόνο γιατί υφίσταται τις συνέπειες, περισσότερο από τους άλλους, αλλά και γιατί το τέρμα του πολέμου είναι εμπέδωση της ειρήνης» είπε.

Παίρνοντας τον λόγο ο πρόεδρος της Γερμανίας σημείωσε πως δεν έχουμε τελική απάντηση στο μεταναστευτικό, αλλά σίγουρα δεν μπορεί η απάντηση να είναι «βελτίωση στην φύλαξη των συνόρων». Απαιτείται ενιαία πολιτική ασύλου, τόνισε.

Για τα όσα έχει επωμιστεί η Ελλάδα στην οικονομική κρίση, πρέπει να έχει τον σεβασμό μας και την εκτίμησή μας, προσέθεσε ευχόμενος να μην μονοπωλεί τις ελληνογερμανικές σχέσεις το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Με μεγάλη χαρά ακούσαμε τα τελευταία νέα για τις διαπραγματεύσεις, ότι υπάρχει συμφωνία σε επιμέρους θέματα, ανέφερε ο γερμανός πρόεδρος, προσθέτοντας ότι αν ισχύει αυτό, θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία και κλείσιμο της αξιολόγησης ώστε να δοθεί τέλος στην ασάφεια και την ανασφάλεια.

Ο κ. Στάινμαϊερ προσκάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στα εγκαίνια της Έκθεσης Documenta 14 στο «γερμανικό σκέλος» της, όπως είπε, στο Κάσελ στην Γερμανία. Αύριο, Σάββατο, θα εγκαινιάσει μαζί με τον κ. Παυλόπουλο το «ελληνικό σκέλος» της.

Ετικέτες: