Ελλάδα

Περισσότεροι από 30.000 πρόσφυγες έφτασαν στα νησιά – Μόνο 1.000 γύρισαν στην Τουρκία

Περισσότεροι από 30.000 πρόσφυγες έφτασαν στα νησιά – Μόνο 1.000 γύρισαν στην Τουρκία
Μέσα σε ένα χρόνο έφτασαν στα ελληνικά νησιά 30.565 μετανάστες, ενώ μόλις 944 επαναπροωθήθηκαν στην Τουρκία στο πλαίσιο της συμφωνίας με την Ε.Ε.

Πολλοί ήρθαν, ελάχιστοι έφυγαν. Τη στιγμή που στα hot spots εξακολουθούν να υπάρχουν δεκάδες προβλήματα, έρχονται τα στοιχεία της Κομισιόν που δημοσιεύει η “Καθημερίνη” να αποδείξουν πως το προσφυγικό στην Ελλάδα παραμένει ένα μεγάλο πρόβλημα, που δεν βρίσκει λύση

Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, μέσα σε ένα χρόνο και ειδικότερα από τις 20 Μαρτίου του 2016 έως και τις 4 Απριλίου του 2017 έφτασαν στα ελληνικά νησιά 30.565 μετανάστες, ενώ μόλις 944 επαναπροωθήθηκαν στην Τουρκία στο πλαίσιο της συμφωνίας με την Ε.Ε.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, στο ίδιο διάστημα, μόλις 7.220 πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο έχουν μεταφερθεί στην ενδοχώρα είτε επειδή θεωρούνται ευάλωτοι είτε επειδή εγκρίθηκε το αίτημα ασύλου τους.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο μέσος όρος αναμονής για όσους υποβάλλουν προσφυγή για την εξέταση του αιτήματος ασύλου τους σε δεύτερο βαθμό,πρόκειται για μία τακτική στην οποία καταφεύγουν οι περισσότεροι μετά την πρώτη απορριπτική απόφαση, ξεπερνάει και τους έξι μήνες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments