Σκουρλέτης: «Ο στόχος μας είναι να βγούμε από τα μνημόνια το 2018» | Pagenews.gr
Pagenews Team 2 Μαΐου 2017, 07:53 2 Μαΐου 2017, 7:53

Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, αμέσως μετά την ανακοίνωση ότι υπήρχε συμφωνία με τους εκπροσώπους των δανειστών, ανέφερε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να βγάλει την Ελλάδα από τα μνημόνια το 2018.

Ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ωστόσο ότι δεν υπάρχουν ευθύνες στην ελληνική κυβέρνηση για την καθυστέρηση, ενώ τόνισε πως «το θέμα είναι πώς θα μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε τη συμφωνία για να δώσουμε δυνατότητες στην ελληνική οικονομία να κερδίσει το χαμένο έδαφος μέχρι το 2019».

Υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να ωραιοποιούνται καταστάσεις και πως θα πρέπει να περιγράφονται οι δυσκολίες αναγνωρίζοντας ότι «δεν υπάρχει απόλυτη βεβαιότητα πως έχει διαμορφωθεί σταθερότητα στους όρους».

Μιλώντας στην ΕΡΤ, σημείωσε πως «η συζήτηση, έτσι όπως ξεκίνησε για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, έβαλε ζητήματα που τουλάχιστον οι περισσότεροι πίστευαν ότι έχουν κλείσει. 

Η κυβέρνηση προσπάθησε να αντισταθμίσει το άνοιγμα αυτής της συζήτησης σε θέματα που θεωρητικά έχουν κλείσει και άρα θα λαμβάνονται μέτρα, με την ψήφιση των αντίμετρων. 

Το αν και κατά πόσον αυτό που ονομάζουμε δημοσιονομικό μηδενικό αποτέλεσμα, το οποίο μπορεί να επιτευχθεί στο επίπεδο των γενικών στόχων, θα μπορέσουμε να το κάνουμε πραγματικότητα, έτσι ώστε να έχουμε και ένα κοινωνικό μηδενικό αποτύπωμα στον καθένα ξεχωριστά, εκεί είναι η δυσκολία και η δουλειά της κυβέρνησης».

Ετικέτες: