Πολιτική

Πιθανή συνάντηση Τσίπρα – Τραμπ στις Βρυξέλλες

Πιθανή συνάντηση Τσίπρα – Τραμπ στις Βρυξέλλες
Στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στις 25 Μαΐου. Λύση για το χρέος και τη συμφωνία ψάχνει η κυβέρνηση. Πιθανό τετ α τετ και με την Κριστίν Λαγκάρντ.

Λύση για τη συμφωνία και το χρέος αναζητά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επιδιώκοντας επαφές με κορυφαίους αξιωματούχους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως πέρα από συναντήσεις με αξιωματούχους της ΕΕ, η κυβέρνηση επιδιώκει δύο πολύ σημαντικές επαφές.

Η πρώτη επαφή αναμένεται να είναι στην Κίνα, όπου θα βρεθεί στις 14 με 16 Μαΐου, με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Και οι δύο θα δώσουν το «παρών» σε φόρουμ BELT AND ROAD στο οποίο θα συμμετέχουν αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων από 28 χώρες και επικεφαλής από 61 διεθνείς οργανισμούς.

Οι επαφές, όπως τονίζουν καλά πληροφορημένες πηγές, δεν έχουν κλειδώσει ακόμη, αλλά η ενδεχόμενη πραγματοποίησή τους συζητείται σε διπλωματικό επίπεδο. Ανοιχτό, εκτός από την κυρία Λαγκάρντ, είναι το ενδεχόμενο να συναντήσει και τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Η άλλη σημαντική επαφή που προσδοκά το Μέγαρο Μαξίμου είναι με τον Ντόναλντ Τραμπ στις Βρυξέλλες, στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις 25 Μαΐου. 

Πηγές αναφέρουν ότι είναι πιθανό να υπάρξει σύντομο τετ α τετ και να ανταλλάξουν λίγες κουβέντες. 

Η κυβέρνηση ενδιαφέρεται, πέρα από το ελληνοτουρκικό ζήτημα, να υπάρξει συζήτησης για την προσέλκυση άμεσων αμερικανικών επενδύσεων (τηλεπικοινωνίες, real estate) στην προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας αλλά και να επιχειρηθεί ανίχνευση των προθέσεων τη νέας Αμερικανικής διοίκησης για ζητήματα γεωπολιτικά στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης και της Α.Μεσογείου. Σημαντικό ζήτημα παραμένει φυσικά και το Κυπριακό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments