Γερμανική Βουλή: Αναβάλλεται για την επόμενη εβδομάδα η συζήτηση για την Ελλάδα | Pagenews.gr
Pagenews Team 20 Ιουνίου 2017, 18:00 20 Ιουνίου 2017, 18:00

Αναβολή για την επόμενη εβδομάδα, αντί για την Τετάρτη που ήταν προγραμματισμένο, πήρε η συνεδρίαση της Επιτροπής Προυπολογισμού της Μπούτεσταγκ, όπου θα συζητείτο η συμφωνία του Eurogroup και η έγκριση της εκταμίευσης των 8,5 δις. ευρώ.

Αυτό μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, που επικαλείται βουλευτή του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), με την αναβολή να ζητείται από το SPD.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ορισμένοι βουλευτές του συγκυβερνώντος κόμματος επιθυμούν τη διεξαγωγή πλήρους συζήτησης στην Ολομέλεια της Μπούτεσταγκ, προτού εγκριθεί η εκταμίευση της δόσης των 8,5 δισ. ευρώ.

Το αίτημα φέρεται πως εντάσσεται στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας, με τους Σοσιαλδημοκράτες να επιδιώκουν την άσκηση κριτικής στην Καγκελάριο Μέρκελ για τη διαχείριση του ελληνικού ζητήματος.

Ο εκπρόσωπος του SPD Γιοχάνες Καρς αναφέρει πως είναι σαφώς ανησυχητικό ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) δεν εμπλέκεται στο πρόγραμμα, παρά τις δεσμεύσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Το ΔΣ του ΔΝΤ αναμένεται να εγκρίνει εντός του Ιουλίου τη συμμετοχή «επί της αρχής» του Ταμείου στο πρόγραμμα, χωρίς την εκταμίευση χρημάτων αν δεν υπάρξει περισσότερη σαφήνεια από την πλευρά των Ευρωπαίων πιστωτών για τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Νωρίτερα, ανώτατο στέλεχος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του CDU ανέφερε ότι η συμφωνία του Eurogroup για το ελληνικό ζήτημα δεν απαιτεί την πλήρη έγκριση του γερμανικού κοινοβουλίου.

«Το ελληνικό ζήτημα μπορεί να διευθετηθεί αποκλειστικά από την αρμόδια επιτροπή, καθώς δεν κρίνεται αναγκαία η σύγκληση της Ολομέλειας» εξήγησε ο Γερμανός βουλευτής.

Ετικέτες: