Διεθνή

Έρευνες για την ταυτότητα του δράστη στο μετρό των Βρυξελλών

Έρευνες για την ταυτότητα του δράστη στο μετρό των Βρυξελλών
"Θεωρούμε το περιστατικό αυτό, ως τρομοκρατική επίθεση", δήλωσε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας Έρικ Βαν Ντερ Σιπτ.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία στο Βέλγιο διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό της ταυτότητας του ύποπτου βομβιστή αυτοκτονίας, που πυροβολήθηκε θανάσιμα από στρατιώτες, στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό των Βρυξελλών, αφού ενεργοποίησε εκρηκτικά χωρίς ωστόσο, να τραυματιστεί κανείς.

«Θεωρούμε το περιστατικό αυτό, ως τρομοκρατική επίθεση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας Έρικ Βαν Ντερ Σιπτ, ο οποίος αρνήθηκε να σχολιάσει αναφορές από αυτόπτες μάρτυρες, σύμφωνα με τις οποίες, ο άντρας φώναζε ισλαμικά συνθήματα πριν ενεργοποιήσει έναν ή δύο εκρηκτικούς μηχανισμούς που είχε μέσα σε μία βαλίτσα.

Έρευνες για την ταυτότητα του δράστη στο μετρό των Βρυξελλών (pics & vid)

Οι εισαγγελείς πιστεύουν ότι ο άντρας είχε μία βόμβα που περιείχε καρφιά, ενώ απέτυχε η πυροδότηση της, όπως μετέδωσαν ΜΜΕ στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, μάλιστα, πριν να ενεργοποιήσει τα εκρηκτικά ο αγνώστων στοιχείων τρομοκρατής φώναξε στα αραβικά «Αλλάχ Ακμπαρ» (σ.σ. ο Αλλάχ είναι μεγάλος).

«Κατέβηκα στον σταθμό. Κάποιος έκανε φασαρία. Τελικά φώναξε “Αλλάχ Ακμπαρ” και ενεργοποίησε τα εκρηκτικά που είχε σε μια βαλίτσα» περιέγραψε τη στιγμή της επίθεσης ένας εργαζόμενος στον σταθμό.

«Εγώ βρισκόμουν πίσω από έναν τοίχο όταν σημειώθηκε η έκρηξη. Δεν ήταν πολύ μεγάλη αλλά ο αντίκτυπός της ήταν πολύ μεγάλος. Ο κόσμος άρχιζε να τρέχει να ξεφύγει» πρόσθεσε ο ίδιος άνδρας.

Άλλος αυτόπτης μάρτυρας μάλιστα τράβηξε μια φωτογραφία στην οποία φέρεται να απεικονίζεται η φλόγα που προκλήθηκε από την πυροδότηση των εκρηκτικών του τρομοκράτη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments