Ελλάδα

Συνεδριάζει σήμερα η ΠΟΕ-ΟΤΑ – Αδιέξοδο με τα σκουπίδια

Συνεδριάζει σήμερα η ΠΟΕ-ΟΤΑ – Αδιέξοδο με τα σκουπίδια
Θα συζητήσουν την κυβερνητική πρόταση για το θέμα των συμβασιούχων. Ανυπόφορη η κατάσταση με τα σκουπίδια σε όλη την Ελλάδα.

Στις 11 το πρωί συνεδριάζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ σχετικά με τη ρύθμιση που ετοίμασε η κυβέρνηση για τους συμβασιούχους των δήμων.

Η νομοθετική ρύθμιση δεν βρίσκει, ωστόσο, σύμφωνους τους εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΟΤΑ, οι οποίοι μετά το τετ α τετ τους με τον Πάνο Σκουρλέτη έκαναν λόγο για “ρύθμιση που απέχει πολύ απ αυτά που διεκδικούν”.

«Θα κάνουμε όσες συναντήσεις χρειάζεται για να λυθεί το πρόβλημα» τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ, Νίκας Τράκας, σε παρέμβασή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», λίγο πριν την έναρξη της κρίσιμης συνεδρίασης. 

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι εργαζόμενοι δεν εμφανίζονται ικανοποιημένοι από τη διάταξη που προωθεί η κυβέρνηση, με τον κ. Τράκα να επισημαίνει ότι «η νομοθετική ρύθμιση απέχει από αυτά που λέμε εμείς» και «στέλνει 10.000 εργαζόμενους στο σπίτι».

«Σήμερα θα λάβουμε την απόφασή μας» έσπευσε να επαναλάβει, ενώ ξεκαθάρισε ότι «καταλαβαίνουμε πλήρως το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τα σκουπίδια».

Η νομοθετική ρύθμιση αναφέρει πως οι νυν συμβασιούχοι θα διασφαλίζονται με νέες συμβάσεις μέχρι την ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων (πινάκων) του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για 2.500 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Η συνεδρίαση είναι αρκετά κρίσιμη, καθώς η κατάσταση με τα σκουπίδια είναι ασφυκτική, καθώς έχουν κατακλύσει τους δρόμους και σε συνδυασμό με τη ζέστη κάνουν την κατάσταση ανυπόφορη.

Υπέρβαση στις τιμές του όζοντος

Το υπουργείο Περιβάλλοντος έκανε γνωστό ότι καταγράφηκαν υπερβάσεις στις τιμές του όζοντος σε διάφορες περιοχές της Αττικής, όπως το Μαρούσι, η Λυκόβρυση και το Περιστέρι. 

Για ακόμη μια φορά, λοιπόν, επαναλαμβάνονται οι συστάσεις προς τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού να αποφεύγουν τις μετακινήσεις, να παραμένουν σε κλειστούς και -κατά το δυνατόν- κλιματιζόμενους χώρους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments