Κατατέθηκε εκτάκτως η τροπολογία για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα (pdf) | Pagenews.gr
Pagenews Team 27 Ιουνίου 2017, 04:30 27 Ιουνίου 2017, 4:30

Εκτάκτως και με συνοπτικές διαδικασίες το βράδυ της Δευτέρας – αντί για Τρίτη, όπως είχε αρχικά εξαγγελθεί – κατατέθηκε η βελτιωμένη πρόταση του υπ. Εσωτερικών για τους συμβασιούχους.

Σε μια προσπάθεια να δοθεί λύση στο αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η κυβέρνηση από την πολυήμερη απεργία των εργαζομένων στους τομείς καθαριότητας αλλά και πριν την προγραμματισμένη συνάντηση στις 10:30 το πρωί της Τρίτης, στο Μαξίμου του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους την ΠΟΕ ΟΤΑ, η κυβέρνηση προχώρησε αιφνιδιαστικά στην κατάθεση της νομοθετικής ρύθμισης.

Η τροπολογία συμπεριλήφθηκε στο αθλητικό νομοσχέδιο και θα εισαχθεί την Τρίτη στην ολομέλεια προς ψήφιση.

Τι περιλαμβάνει η νέα ρύθμιση

Μεταξύ άλλων η βελτιωμένη πρόταση προβλέπει αυξημένη μοριοδότηση για συμμετοχή των συμβασιούχων αυτών στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για τουλάχιστον 2.500 μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα και συγκεκριμένα η εμπειρία βαθμολογείται με 17 μονάδες ανά μήνα για συνολική εμπειρία έως 24 μήνες. Επίσης αυξάνονται κατά 5 έτη (από 45 σε 50) τα ανώτατα όρια ηλικίας για διορισμό μέσω ΑΣΕΠ.

Μέχρι την ανάρτηση των προσωρινών πινάκων διοριστέων, οι δήμοι επικαλούμενοι λόγους δημόσιας υγείας ή εάν συστήσουν νέες οργανικές θέσεις, μπορούν να συνάψουν νέες συμβάσεις με τους εργαζόμενους αυτούς, για τους επόμενους μήνες και όχι πέρα από τις 31 Μαρτίου 2018.

Επιπλέον, η τροπολογία παρέχει τη δυνατότητα στους δήμους να επικαιροποιήσουν έως τις 31 Ιουλίου τα οργανογράμματά τους ώστε να αυξηθούν οι οργανικές θέσεις στην καθαριότητα με βάση τις πραγματικές ανάγκες τους.

Σκουρλέτης: Μόνιμο προσωπικό μέσω ΑΣΕΠ στην καθαριότητα

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Πάνος Σκουρλέτης εμφανίστηκε αισιόδοξος για λύση της «πολιορκίας» των σκουπιδιών. Ο υπουργός Εσωτερικών, τάχθηκε υπέρ της διενέργειας διαγωνισμού μέσω ΑΣΕΠ για την κάλυψη των αναγκών στις υπηρεσίες καθαριότητας των ΟΤΑ. Οπως είπε οι συγκεκριμένες θέσεις θα έπρεπε να καλυφθούν με μόνιμο προσωπικό.

Διευκρίνισε ότι ο τελικός αριθμός θα προκύψει με βάση τα αιτήματα των δήμων, ανέφερε, ενώ δεσμεύθηκε ότι δεν πρόκειται να χάσει τη δουλειά του κανένας συμβασιούχος στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων. «Θα υπάρξει λελογισμένη μοριοδότηση των συμβασιούχων» τόνισε ο υπ. Εσωτερικών σημειώνοντας ότι το όριο ηλικίας θα είναι τα 50 έτη.

Δείτε ολόκληρη την τροπολογία