Αθλητισμός

Ο ακριβότερος τερματοφύλακας στην ιστορία του ΠΑΟΚ!

Ο ακριβότερος τερματοφύλακας στην ιστορία του ΠΑΟΚ!
Ο Ροντρίγκο Ρέι έβαλε την υπογραφή του σε τετραετές συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ και γίνεται ο πιο ακριβός τερματοφύλακας στην ιστορία του συλλόγου!

Oι μεταγραφές τερματοφυλάκων είναι σπάνιες. Όχι για κάποιον άλλο λόγο, αλλά γιατί τα καλά τέρματα σπάνια βγαίνουν στην αγορά, ριζώνουν στις ομάδες που δένονται μαζί τους.

Ο τραυματισμός του Παναγιώτη Γλύκου έκανε τον ΠΑΟΚ να βγει στην αγορά με μπόλικο μετρητό στο χέρι για να βρει έναν αξιόπιστο τερματοφύλακα που θα πάρει σπίτι του τη φανέλα με το Νο. 1 και να κάνει την υπέρβαση με την απόκτηση του Ροντρίγκο Ρέι.

Ο Αργεντινός τερματοφύλακας έβαλε την υπογραφή του σε τετραετές συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ και μέσα σε μία μέρα έγινε ο ακριβότερος στην ιστορία του συλλόγου, που όμως έτσι κι αλλιώς σπάνια αγοράζει γκολκίπερ.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ ο Δικέφαλος του Βορρά έδωσε στην Γοδόι Κρους 1,5 εκατομμύρια δολάρια (κάτι περισσότερο από 1,3 εκατομμύριο ευρώ) για να αποκτήσει το 90% των εμπορικών δικαιωμάτων του Αργεντινού τερματοφύλακα, ο οποίος θα εισπράττει 400.000 ευρώ ετησίως για συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας.

Κάπως έτσι, πριν καν φορέσει τα γάντια του ΠΑΟΚ, ο Ρέι καταρρίπτει (για την ακρίβεια διπλασιάζει) το μεταγραφικό ρεκόρ μεταγραφής τερματοφύλακα του Δικεφάλου που είχε ο Ρόμπιν Όλσεν, ο οποίος αποκτήθηκε από την Μάλμε το καλοκαίρι του 2015 έναντι 650.000 ευρώ.

Με άλλα λόγια, δίχως να υπολογίζεται η εφορία, ο ΠΑΟΚ έκανε μία επένδυση ύψους τουλάχιστον τριών εκατομμυρίων ευρώ σε βάθος τετραετίας, ελπίζοντας ότι ο Ρέι θα αρπάξει την ευκαιρία και θα δικαιώσει την επιλογή των ανθρώπων των Θεσσαλονικέων, που τον επέλεξαν αντί του Γκιγέρμο Οτσόα, πιστεύοντας ότι έχει πολύ μεγαλύτερα περιθώρια εξέλιξης και κατ’ επέκταση υπεραξίας.

Ο τρίτος… εκατομμυριούχος στην Ελλάδα

Γενικά οι ελληνικές ομάδες διστάζουν να ξοδέψουν πολλά χρήματα για την (αντιεμπορική) θέση του τερματοφύλακα. Κάπως έτσι, ο Ροντρίγκο Ρέι γίνεται μόλις ο τρίτος τερματοφύλακας στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου για τον οποίον ελληνική ομάδα δίνει πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ.

Η πιο ακριβή μεταγραφή γκολκίπερ παραμένει αυτή του Ρομπέρτο στον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» όπως αποκάλυψε η ιστοσελίδα footballeaks να δίνουν 2,5 εκατομμύρια ευρώ cash στην Μπενφίκα για το 50% των οικονομικών δικαιωμάτων του Ισπανού τερματοφύλακα, όμως το ποσό με τις διάφορες προμήθειες σε ατζέντηδες, αλλά και πριμ στόχων που επιτεύχθηκαν να εκτινάσσεται στα 3,7 εκατομμύρια ευρώ.

Γύρω στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ ήταν τα χρήματα που έδωσε ο Ολυμπιακός στη Μάιντς για την απόκτηση του Στέφανου Καπίνο (ο Ολυμπιακός δεν ανακοίνωσε ποτέ το ακριβές ποσό της μεταγραφής), ο οποίος είχε παραχωρηθεί έναντι 2,1 εκατομμυρίων ευρώ από τον Παναθηναϊκό στο γερμανικό σύλλογο το καλοκαίρι του 2014.

Στις 700.000 ευρώ πήγε η μεταγραφή του Βασίλη Μπάρκα από τον Ατρόμητο στην ΑΕΚ, ενώ η Ένωση είχε δώσει κάτι λιγότερα (για την ακρίβεια 600.000 ευρώ) για την απόκτηση του Σεμπάστιαν Σάχα από την Σαν Λορέντζο το καλοκαίρι του 2008.

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments