Διεθνή

Η συμφωνία Ρωσίας – Τουρκίας για τους S-400 έχει σχεδόν ολοκληρωθεί

Η συμφωνία Ρωσίας – Τουρκίας για τους S-400 έχει σχεδόν ολοκληρωθεί
"Το εν λόγω ζήτημα στην ουσία έχει 'τελειώσει’, ωστόσο δεν πρόκειται για πώληση πυροβόλων όπλων, αλλά για ένα ιδιαίτερο σύστημα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν διάφορες πτυχές", δήλωσε ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής και Τεχνολογικής Συνεργασίας της Ρωσίας.

Η Ρωσία και η Τουρκία έχουν σχεδόν καταλήξει σε συμφωνία για την πώληση των συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας S-400 , δήλωσε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Kommersant» ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής και Τεχνολογικής Συνεργασίας της Ρωσίας Ντμίτρι Σουγκάγιεφ.

«Το εν λόγω ζήτημα στην ουσία έχει ‘τελειώσει’, ωστόσο δεν πρόκειται για πώληση πυροβόλων όπλων, αλλά για ένα ιδιαίτερο σύστημα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν διάφορες πτυχές. Ευελπιστώ ότι πολύ σύντομα θα καταλήξουμε σε θετικό αποτέλεσμα», δήλωσε ο κ. Σουγκάγιεφ, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι παρατηρείται μεγάλη ζήτηση στα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας και ότι, όσον αφορά τους S-400 Triumf, αυτή τη στιγμή εξετάζονται περίπου 10 αιτήματα που αφορούν τις πωλήσεις αυτών των συστημάτων.

Εκτός των άλλων ο κ. Σουκάγιεφ, επισημαίνει ότι στις πωλήσεις ρωσικών οπλικών συστημάτων προς άλλες χώρες, την πρώτη θέση κατέχει η αεροπορία. 

«Περίπου το 50% των πωλήσεων αφορούν δικά μας αεροσκάφη και ελικόπτερα» ενώ στην Ρωσία «αντιστοιχεί το 27% των πωλήσεων παγκοσμίως που αφορούν την πολεμική αεροπορία», δηλώνει, επισημαίνοντας ότι το 2017 αναμένεται αύξηση των πωλήσεων ρωσικών οπλικών συστημάτων που αφορούν τον στρατό ξηράς , το ποσοστό των οποίων μπορεί να υπερβεί το 30% στο σύνολο των εξαγωγών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments