Διεθνή

Βόρεια Κορέα: Απειλεί ο Κιμ – Προοίμιο για το Γκουάμ ο πύραυλος

Βόρεια Κορέα: Απειλεί ο Κιμ – Προοίμιο για το Γκουάμ ο πύραυλος
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν επέβλεψε την εκτόξευση ενός βαλλιστικού πυραύλου μεσαίου βεληνεκούς τύπου Hwasong-12 την Τρίτη. "Η πρόσφατη δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου, αποτελεί το πρώτο βήμα στην αναχαίτιση του Γκουάμ", δήλωσε.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν επέβλεψε την εκτόξευση ενός βαλλιστικού πυραύλου μεσαίου βεληνεκούς τύπου Hwasong-12 την Τρίτη ως απάντηση στις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Νότιας Κορέας-Ηνωμένων Πολιτειών, είπε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας, KCNA, χθες.

Σύμφωνα με το KCNA, ο Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε: «Η πρόσφατη δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου, όπως και σε αληθινό πόλεμο, αποτελεί το πρώτο βήμα της στρατιωτικής επιχείρησης του Λαϊκού Στρατού της Κορέας στον Ειρηνικό και ένα βαρυσήμαντο πρελούδιο στην αναχαίτιση του Γκουάμ».

Η Βόρεια Κορέα απείλησε να εκτοξεύσει τέσσερις πυραύλους Hwasong-12 στη θάλασσα στα ανοιχτά της αμερικανικής επικράτειας του Γκουάμ στις αρχές του Αυγούστου, αφότου ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η Βόρεια Κορέα θα αντιμετωπίσει «φωτιά και οργή» εάν απειλήσει τις ΗΠΑ.

Χαμόγελα και πανηγυρισμοί

Χαμόγελα και πανηγυρισμοί. Αυτή είναι η εικόνα που στέλνει προς τα έξω η Πιονγκγιάνγκ, δίνοντας μέσα από το επίσημο πρακτορείο της, στη δημοσιότητα τις εικόνες του Μεγάλου Ηγέτη της να παρακολουθεί την εκτόξευση. 

Ήταν ακόμη ένα μήνυμα προς τη Δύση, μαζί με την ανακοίνωση (πρώτη αντίδραση στον παγκόσμιο σάλο που προκάλεσε) πως προετοιμάζεται για πόλεμο και εξακολουθεί να απειλεί το νησί Γκουάμ, αμερικανικό έδαφος στον Ειρηνικό, όπου οι ΗΠΑ διατηρούν στρατιωτική βάση.

Καταδικάζει το ΣΑ του ΟΗΕ

Εν τω μεταξύ, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καταδίκασε "έντονα" την εκτόξευση από τη Βόρεια Κορέα βαλλιστικού πυραύλου που πέταξε πάνω από την Ιαπωνία, σε μια δήλωση που εγκρίθηκε ομόφωνα από τα 15 μέλη του, έπειτα από τρεις ώρες συνεδρίασης αργά χθες βράδυ στη Νέα Υόρκη.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας "καλεί όλα τα κράτη μέλη να εφαρμόσουν αυστηρά κα πλήρως" τις αποφάσεις του ΟΗΕ, εκ των οποίων εκείνες που επιβάλλουν οικονομικές κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα, προσθέτει η δήλωση, που αναγνώστηκε μέσα στην επίσημη αίθουσα του Συμβουλίου από τον ασκών την προεδρία του Συμβουλίου, τον πρέσβη της Αιγύπτου.

Τραμπ: Όλες οι επιλογές στο τραπέζι 

Το πρωί της Τρίτης, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει ότι για την Ουάσινγκτον "όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι". Ωστόσο ο τόνος του παρέμεινε πολύ μετρημένος σε σχέση με πριν από ένα μήνα που είχε υποσχεθεί να εξαπολύσει "φωτιά και οργή" εναντίον της Πιονγκγιάνγκ.

Η Βόρεια Κορέα, που παραδέχτηκε ότι εκτόξευσε πύραυλο μεσαίου βεληνεκούς πάνω από την Ιαπωνία, επικαλέστηκε το δικαίωμα της αυτοάμυνας απέναντι στις "εχθρικές προθέσεις" που επιδεικνύουν οι ΗΠΑ οι οποίες μετέχουν σήμερα στις ετήσιες στρατιωτικές ασκήσεις με τη Σεούλ.

Για την Ουάσινγκτον, η πρόκληση ήταν να διατηρηθεί η διεθνής ενότητα με τη Μόσχα και το Πεκίνο, πρώτους υποστηρικτές της Πιονγκγιάνγκ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments