Διεθνή

Ντόναλντ Τραμπ: Ζήτησε δεκαπλασιασμό του αμερικανικού πυρηνικού οπλοστασίου

Ντόναλντ Τραμπ: Ζήτησε δεκαπλασιασμό του αμερικανικού πυρηνικού οπλοστασίου
Την επιθυμία του να δεκαπλασιάσει το πυρηνικό οπλοστάσιο των ΗΠΑ εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε συνάντηση που είχε το καλοκαίρι με υψηλόβαθμους αξιωματούχους εθνικής ασφάλειας.

Σύμφωνα με το NBC, σε συνάντηση που έγινε τον περασμένο Ιούλιο ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, εξέφρασε την επιθυμία του να δεκαπλασιάσει το πυρηνικό οπλοστάσιο των ΗΠΑ.

Σύνφωνα με τις ίδιες πηγές, Ο Τραμπ προέβη σε αυτή τη δήλωση μετά από στοιχεία που του παρουσιάστηκαν τα οποία αποτύπωναν μία σταθερή μείωση των πυρηνικών όπλων των ΗΠΑ, από τα τέλη της δεκαετίας του 1960. 

Όπως αναφέρουν οι αξιωματούχοι, οι σύμβουλοι του Trump, μεταξύ των οποίων ήταν και ο υπουργός των ΗΠΑ Rex Tillerson, εξεπλάγησαν από την επιθυμία του Αμερικανού προέδρου και προσπάθησαν να εξηγήσουν εν συντομία τα νομικά και πρακτικά εμπόδια που θα συναντούσε η εφαρμογή της, προσθέτοντας ότι η σημερινή στρατιωτική θέση των ΗΠΑ είναι ισχυρότερη. 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 20 Ιουλίου ήταν μεγάλη σε διάρκεια και το κλίμα ήταν τεταμένο, ενώ μετά τη λήξη της αξιωματούχοι που παρέμειναν στην αίθουσα φέρεται να άκουσαν των Αμερικανό ΥΠΕΞ να αποκαλεί "ηλίθιο” τον Donald Trump. 

Ορισμένοι αξιωματούχοι που έλαβαν μέρος στη συνάντηση του Ιουλίου, μιλώντας στο NBC εξέφρασαν τον προβληματισμό τους σχετικά με την εξοικείωση που έχει ο Αμερικανός πρόεδρος με την πυρηνική στάση των ΗΠΑ και άλλα ζητήματα. 

Μάλιστα, δύο αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν εξέφρασε μόνο την επιθυμία για μεγαλύτερο πυρηνικό οπλοστάσιο, αλλά και για επιπλέον αμερικανικά στρατεύματα και στρατιωτικό εξοπλισμό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments