Άδωνις Γεωργιάδης: Δικαίωση για τον Άντωνη Σαμαρά όσα είπε ο Νίκος Βούτσης στη Βουλή | Pagenews.gr
Pagenews Team 14 Δεκεμβρίου 2017, 09:42

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε λόγο για κάτι «μοναδικό και αποκαλυπτικό» σχετικά με τη δήλωση του Νίκου Βούτση.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έγραψε στη σελίδα του στο Facebook:

Χθες στην Βουλή συνέβη κάτι μοναδικό αλλά και αποκαλυπτικό. Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Βούτσης μας είπε ότι 

Α) οι Θεσμοί, δηλ η Τρόικα έριξε την Κυβέρνηση Σαμαρά και 

Β) ότι οι ίδιοι Θεσμοί δηλ η Τρόικα τώρα στηρίζει την Κυβέρνηση Τσίπρα. 

Για να το αναλύσουμε όμως λίγο αυτό.

Η Κυβέρνηση Σαμαρά/Βενιζέλου έπεσε στην Βουλή λόγω της μή Εκλογής ΠτΔ. Όταν συνέβη αυτό η πλειοψηφία της ήταν σταθερή στους 154 βουλευτές δηλ και κατά μία έδρα περισσότερη της σημερινής. Όμως τότε μία ετερόκλητη συμμαχία μεταξύ του Σύριζα, των Ανέλ, της Χρυσής Αυγής και του Φώτη Κουβέλη (εξαιρώ το ΚΚΕ καθώς η θέση του σε αυτές τις διαδικασίες είναι παγία) αποφάσισαν να εμποδίσουν την εκλογή και βάσει του Συντάγματος οδήγησαν την Κυβέρνηση στην πτώση της. 

Εάν λοιπόν όσα είπε χθες ο κ. Βούτσης είναι αληθή και η Τρόικα έριξε την Κυβέρνηση Σαμαρά, τότε το όργανο μέσω του οποίου η Τρόικα επέτυχε αυτό της τον πολιτικό στόχο, ήταν η Συμμαχία με πυρήνα της την σημερινή Κυβέρνηση των Συριζανέλ. 

Εάν σε αυτό τον συλλογισμό προσθέστε και το Β) του επιχειρήματος Βούτση, ότι αυτούς για τους δικούς τους λόγους τους στηρίζουν, τότε όλα ξεκαθαρίζουν. Οι ξένοι δανειστές, προς επίτευξη των δικών τους στόχων, πάντα κατά Βούτση, έριξαν τον Σαμαρά και στηρίζουν Τσίπρα. Ποιους στόχους όμως μπορεί να είχαν τότε και ποιους λόγους τώρα;

Ίσως το Υπερταμειο των 100 ετών που ο Σαμαράς ποτέ δεν θα τους το έδινε; Τα μέτρα που υποχρέωσαν τον Τσίπρα να λάβει και ο Σαμαράς δεν θα έπαιρνε; Ο εξευτελισμός της Αριστεράς και η συνακόλουθη πτώση εξ αιτίας του των Podemos; Ουδείς γνωρίζει ακριβώς αλλά πάντως σίγουρα η χθεσινή παραδοχή του κ. Βούτση αποτελεί μεγάλο πολιτικό γεγονός και τεράστια δικαίωση για την Παράταξή μας και τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά….

TAGS: