Εφετείο Αθηνών: Οι κάμερες ασφαλείας δεν λειτουργούν από το 2002! | Pagenews.gr
Pagenews Team 22 Δεκεμβρίου 2017, 19:35

Οι κάμερες που βρίσκονται στο Εφετείο Αθηνών δεν λειτουργούν από το 2002 και έτσι καμία από αυτές δεν έχει καταγράψει την παραμικρή κίνηση των δραστών.

Οι Αρχές διαπίστωσαν, αμέσως μετά το τρομοκρατικό χτύπημα, ότι ενώ στο κτίριο του Εφετείο έχουν τοποθετηθεί κάμερες, παρ΄ όλα αυτά, καμία από αυτές, ούτε καταγράφει αλλά ούτε και μεταδίδει εικόνα στα σημεία που βρίσκονται αστυνομικοί φρουροί.

Μάλιστα, εξωτερικά το Εφετείου υπάρχουν σημεία όπου δεν υπάρχουν καν τοποθετημένες κάμερες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, οι κάμερες έχουν να καταγράψουν εικόνα από το 2002 και όλα έχουν να κάνουν με τη διαφωνία της εταιρείας που κατασκεύασε το κτίριο και με τις επίσημες Αρχές, οι οποίες είχαν αντιρρήσεις ως προς την επίσημη παράδοσή του και άρα το θέμα των καμερών δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Ευθύνες στην κυβέρνηση για τη επίθεση από τους δικαστές

Ευθύνες στην κυβέρνηση επιρρίπτει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) για τη βομβιστική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών.

Ειδικότερα, η ΕΔΕ επισημαίνει ότι «η σημερινή βομβιστική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών αποτελεί επίθεση κατά της Δημοκρατίας» και προσθέτει με νόημα: «Όσοι καλλιέργησαν τον τελευταίο καιρό κλίμα πολεμικό με τη Δικαιοσύνη συκοφαντώντας τους λειτουργούς της, ας αναλογιστούν επιτέλους τις ευθύνες τους».

Παράλληλα, η Ένωση σημειώνει: «Είναι γνωστό ότι τα παιχνίδια με τους θεσμούς έχουν απρόβλεπτες εξελίξεις. Οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί προσηλωμένοι στο συνταγματικό τους καθήκον δεν πτοούνται από τέτοιες εγκληματικές ενέργειες».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Η κυβέρνηση οφείλει να εγγυηθεί όρους και προϋποθέσεις ασφάλειας για τους εργαζόμενους και τους πολίτες που προσέρχονται στα δικαστήρια της χώρας».

TAGS: