Λίβανος: Απόπειρα αυτοκτονίας Σύρου πρόσφυγα έξω από τα Ηνωμένα Έθνη | Pagenews.gr
Pagenews Team 10 Ιανουαρίου 2018, 18:55 10 Ιανουαρίου 2018, 18:55

Σύρος πρόσφυγας, που ζει στο Λίβανο με την πενταμελή οικογένειά του, αποπειράθηκε να αυτοπυρποληθεί έξω από τα γραφεία των Ηνωμένων Εθνών, καθώς η οικογένειά του έχει στερηθεί τους τελευταίους μήνες της βοήθειας του ΟΗΕ, ανέφερε η σύζυγός του.

Ο 43χρονος Ριάντ Χαλάφ Ζιμπού, πατέρας τεσσάρων παιδιών, έχυσε πάνω του βενζίνη και έβαλε φωτιά στον εαυτό του, στην βόρεια πόλη Τρίπολη, ανέφερε το λιβανέζικο κρατικό πρακτορείο ANI.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί «εγκαύματα τρίτου βαθμού» και το «35% του σώματός του έχει καεί» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Γκάμπριελ αλ Σάμπα, προσθέτοντας πως θα χρειαστεί «τουλάχιστον δύο μήνες θεραπείας».

Περισσότεροι από τους μισούς Σύρους πρόσφυγες που έχουν καταγραφεί στον Λίβανο ζουν σε συνθήκες «ακραίας φτώχειας», σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, σε άτυπους καταυλισμούς ή σε ερειπωμένα κτίρια.

«Δεν έχουμε να φάμε, κανείς δεν μας στηρίζει»

«Δεν έχουμε χρήματα να φάμε, έχουμε συσσωρευμένα χρέη και ο σύζυγός μου είναι άνεργος, περνά τον περισσότερο χρόνο του ψάχνοντας μεροκάματο για να θρέψει την οικογένεια», είπε η σύζυγός του Νάντια Ζιμπού, σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Εξαρτόμαστε από τη βοήθεια των Ηνωμένων Εθνών, αλλά πριν τέσσερις μήνες τη διέκοψαν και δεν υπάρχει κανένας να μας στηρίξει», τόνισε.

Ετικέτες: