Πολιτική

Κίνημα Αλλαγής για το Σκοπιανό: Δεν δίνουμε λευκή επιταγή

Κίνημα Αλλαγής για το Σκοπιανό: Δεν δίνουμε λευκή επιταγή
Το Κίνημα Αλλαγής συνεδρίασε για το Σκοπιανό.

Μέτωπο κατά κυβέρνησης και ΝΔ για το ονοματολογικό στο Σκοπιανό εξαπέλυσε το Κίνημα Αλλαγής. Λίγες ώρες πριν επισκεφθούν τον πρωθυπουργό, η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης συνεδρίασε το πολιτικό συμβούλιο του κόμματος και συζήτησε την στάση του Κινήματος την οποία θα τηρήσουν αύριο στο Μαξίμου η επικεφαλής της ΔΗΣΥ και ο πρόεδρος του Ποταμιού.

Στην απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου που συνήλθε στα γραφεία του Ποταμιού στη Σεβαστουπόλεως, τονίζεται ότι το Κίνημα Αλλαγής «σεβόμενο τις ευαισθησίες του ελληνικού λαού για το θέμα της ονομασίας της FYROM εμμένει στην ανάγκη επίλυσης του προβλήματος. Λύση αποτελεσματική, κοινά αποδεκτή και από τις δύο πλευρές που διασφαλίζει πλήρως τα εθνικά συμφέροντα και περιλαμβάνει σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις, με δεσμευτικές εγγυήσεις που θα αποτρέπουν ενέργειες αλυτρωτισμού, προπαγάνδας και καταστρατήγησης της ουσίας των όσων θα συμφωνηθούν».

Το Κίνημα Αλλαγής, προειδοποιεί μάλιστα πως «παράταση του σημερινού τέλματος ενέχει τον κίνδυνο να εξυπηρετήσει μόνο τα Σκόπια, μέσα από τη de facto μονοπώληση του ονόματος «Μακεδονία».

Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι «διαχρονικά, ο ευρύτερος πολιτικός μας χώρος επιχείρησε την επίλυση του προβλήματος (ενδιάμεση συμφωνία 1995, συστηματικές προσπάθειες του 2001), πρόβλημα που συντήρησε και επέτεινε η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments