Νίκος Μιχαλολιάκος: Στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής (επιστολή) | Pagenews.gr
Pagenews Team 9 Μαρτίου 2018, 16:04 9 Μαρτίου 2018, 16:04

Ο πρόεδρος του Σώματος, σε συνέχεια επιστολής του προς την Επιτροπή Δεοντολογίας, με την οποία ζητούσε την παραπομπή των βουλευτών Ηλία Κασιδιάρη και του Παναγιώτη Ηλιόπουλου, απέστειλε σήμερα στην Επιτροπή νέα επιστολή με τα πρακτικά από την τοποθέτηση που έκανε ο Νίκος Μιχαλολιάκος, χθες, στην Ολομέλεια, όπου ο γγ της ΧΑ όχι μόνο φάνηκε να παρέχει πλήρη κάλυψη στους βουλευτές του ως προς το ζήτημα που ανέκυψε με τον βουλευτή Μουσταφά Μουσταφά, αλλά από το βήμα της Βουλής κάλεσε τους Έλληνες μουσουλμάνους βουλευτές να προβούν σε δήλωση για το ποια είναι η πατρίδα τους.

Η σύγκληση της Επιτροπής Δεοντολογίας, στην οποία πλέον παραπέμπεται πλην των Κασιδιάρη και Ηλιόπουλου, ο Νίκος Μιχαλολιάκος, έχει καθοριστεί για την ερχόμενη Δευτέρα στις 13.00.

«Θεωρώ ότι η συγκεκριμένη συμπεριφορά και τα λεγόμενα των βουλευτών της Χρυσής Αυγής δεν έχουν προηγούμενο στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και ξεπερνούν κατά πολύ τα σύνορα της κοινοβουλευτικής δεοντολογίας και ευπρέπειας, του πολιτικού διαλόγου, αλλά και τα σύνορα του μίσους και του διχασμού» αναφέρει στην νεώτερη επιστολή του ο κ. Βούτσης. Σημειώνει δε, ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό ή για συμπεριφορά στο πλαίσιο κάποιας έντονης οξυμένης συζήτησης, αλλά για συμπεριφορά επαναλαμβανόμενη, συνειδητή και με την πλήρη κάλυψη του προέδρου και των λοιπών μελών της συγκεκριμένης Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Κατόπιν των ανωτέρω, ο πρόεδρος της Βουλής απευθύνει παράκληση προς την Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, σύμφωνα με τα άρθρα 6 και 8 του Κώδικα Δεοντολογίας των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, για τη συνολική εισήγησή της.

Η επιστολή που απέστειλε ο Νίκος Βούτσης:

Ετικέτες: