Διεθνή

Ντάισελμπλουμ: Οι ΥΠΟΙΚ θα κρίνουν το μέλλον μου στο Eurogroup

Ντάισελμπλουμ: Οι ΥΠΟΙΚ θα κρίνουν το μέλλον μου στο Eurogroup
Θα μιλήσει ξεχωριστά με τον κάθε ομόλογό του για το πώς βλέπει αυτή την κατάσταση και το μέλλον της προεδρίας.

Το μέλλον του Γερούν Ντάισελμπλουμ στο Eurogroup συζητείται έντονα στις Βρυξέλλες, με τον Ολλανδό να δέχεται ερωτήσεις επί του ζητήματος στη συνέντευξη Τύπου.

“Το σίγουρο είναι ότι το κόμμα μου έχασε τις εκλογές και ότι είναι εξαιρετικά λίγες οι πιθανότητες να είμαστε στον επόμενο κυβερνητικό συνασπισμό. Οπότε, ας είμαστε ρεαλιστές, η θητεία μου στη θέση του υπουργού Οικονομικών πιθανότατα φτάνει στο τέλος της”, δήλωσε και πρόσθεσε πως δεν γνωρίζει πότε θα συμβεί αυτό, καθώς οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης θα πάρουν καιρό.

“Η θητεία μου στο Eurogroup τελειώνει τον Ιανουάριο του 2018. Δεν ξέρω αν θα υπάρξει κενό από το τέλος της θητείας μου στο υπουργείο Οικονομικών και τον Ιανουάριο. Δεν θα πω εγώ τι θα γίνει, αλλά τα υπόλοιπα μέλη του Eurogroup”, υποστήριξε.

Ερωτηθείς γιατί δεν αφήνει τη θέση του υπογράμμισε: “ Δεν με ψήφισαν οι Ολλανδοί ψηφοφόροι ως επικεφαλής του Eurogroup, αλλά οι υπουργοί Οικονομικών. Είναι μεγάλη ευθύνη την οποία δεν θέλω να εγκαταλείψω. Θα το κάνω όταν έρθει η ώρα. Θα μιλήσω ξεχωριστά με τον κάθε υπουργό για το πώς βλέπει αυτή την κατάσταση και το μέλλον της προεδρίας του Eurogroup για να πάρουμε αποφάσεις αργότερα”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments