Αθλητισμός

Ο τελικός των τελικών για την ΑΕΚ στη Λεωφόρο

Ο τελικός των τελικών για την ΑΕΚ στη Λεωφόρο
Το αυριανό ματς της ΑΕΚ με τον ΠΑΟ στη Λεωφόρο θα κρίνει σε τεράστιο βαθμό την τελική κατάταξη των πλέι οφ - Ανάλυση για το πόσο σημαντική θα είναι για την Ένωση η πρωτιά.

​Η «ΩΡΑ» αναλύει πώς υπό προϋποθέσεις το αυριανό ματς της ΑΕΚ στη Λεωφόρο και η πρώτη θέση στα πλέι οφ μπορεί να αποδειχθεί πιο σημαντικό και από τους δύο τελικούς Κυπέλλου που έπαιξε με την επιστροφή της στα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου!

-Ιδού οι συγκεκριμένοι και χειροπιαστοί λόγοι που καθιστούν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ την πρωτιά στα πλέι οφ!

Σε τελικό των τελικών μπορεί να εξελιχθεί για την ΑΕΚ το αυριανό ντέρμπι στη Λεωφόρο απέναντι στον πληγωμένο Παναθηναϊκό, αφού ενδεχόμενη νίκη θα της ανοίξει διάπλατα το δρόμο για την πρωτιά στα ελληνικά πλέι οφ. Και η «Ω» με απλά και χειροπιαστά επιχειρήματα αναλύει γιατί η πρωτιά στα πλέι οφ και το δεύτερο ελληνικό εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ μπορούν να αλλάξουν ολόκληρη την ιστορία της Ενωσης! Δεν είναι μόνο η τιμητική επιστροφή στα προκριματικά της σημαντικότερης ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια για την ΑΕΚ (από το 2007 και τον αποκλεισμό από τη Σεβίλλη), αλλά και ο πολύ πιο βατός δρόμος για την επιστροφή σε ομίλους ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης μετά από έξι ολόκληρα χρόνια οδυνηρής απουσίας.

-Ιδού οι συγκεκριμένοι και χειροπιαστοί λόγοι που καθιστούν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ για την ΑΕΚ την πρωτιά στα πλέι οφ, η οποία βεβαίως περνάει από τη Λεωφόρο:

-Το δεύτερο ελληνικό εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ μπορεί υπό προϋποθέσεις να αποδειχθεί θησαυρός για την ΑΕΚ, ακριβώς γιατί έχει χαμηλό ευρωπαϊκό συντελεστή και χρειάζεται τη διπλή ευκαιρία στα προκριματικά του καλοκαιριού. Θυμίζουμε ότι αν η ΑΕΚ αποκλειστεί από τον πρώτο προκριματικό που θα δώσει στο Τσάμπιονς Λιγκ στο δρόμο των μη πρωταθλητών, συνεχίζει στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Με απλά λόγια ακόμα και ο αποκλεισμός στα τέλη Ιουλίου στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ ισοδυναμεί με την… πρόκριση που δεν ήρθε στην αντίστοιχη περσινή ημερομηνία επί της Σεντ Ετιέν!

-Αυτή τη στιγμή η 5άδα των υποψήφιων αντιπάλων της ελληνικής ομάδας που θα πάρει την πρωτιά στα πλέι οφ και μαζί το δεύτερο εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ έχει σχεδόν «κλειδώσει» και είναι από τις πλέον προνομιακές στην εξαετία που υπάρχει το τρέχον σύστημα διεξαγωγής των καλοκαιρινών προκριματικών στο Τσάμπιονς Λιγκ. Με τα τωρινά δεδομένα αν η ΑΕΚ κατακτήσει την πρωτιά στα πλέι οφ στην κλήρωση της 14ης Ιουλίου θα πέσει με μία εκ των Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία), Αγιαξ (Ολλανδία), Μπριζ (Βέλγιο), Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία) και ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία). H τελική εξέλιξη στα πρωταθλήματα Τσεχίας και Τουρκίας το ερχόμενο σαββατοκύριακο θα διαμορφώσουν την τελική λίστα από την οποία για πρώτη φορά θα απουσιάζει γαλλική ομάδα λόγω του χαμηλού συντελεστή της Νις. Να σημειώσουμε ότι όποια ελληνική ομάδα πάρει το δεύτερο ελληνικό εισιτήριο θα είναι στους ανίσχυρους της κλήρωσης.

-Αν ο Αγιαξ κατακτήσει το βράδυ της Τετάρτης το Γιουρόπα Λιγκ, τότε οι αντίπαλοι θα γίνουν τέσσερις, αφού η ολλανδική ομάδα θα προαχθεί απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

-Κανείς δεν εγγυάται (απεναντίας οι πιθανότητες είναι περισσότερες) ότι η κλήρωση της δεδομένα ανίσχυρης ΑΕΚ για τον τρίτο προκριματικό του Γιουρόπα (αν δηλαδή τερματίσει δεύτερη ή τρίτη στα πλέι οφ) θα έχει πιο βατό αντίπαλο από τις πέντε προαναφερθείσες υποψήφιες ομάδες στον προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Ενδεικτικά αναφέρουμε ομάδες όπως η Μίλαν, η Αϊντχόφεν, η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, η Μαρσέιγ, η Εβερτον, η Κράσνονταρ ή και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (αν δεν κατακτήσει το Γιουρόπα) που είναι πιθανόν (μαζί και με πιο… βατές περιπτώσεις αν είναι τυχερή στην κλήρωση) να βρεθούν στο δρόμο της στα τέλη Ιουλίου. Κάτι που δεν ισχύει για παράδειγμα για ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό που στη συγκεκριμένη κλήρωση θα είναι στους ισχυρούς και αποφεύγουν αυτές τις ομάδες. Εννοείται βεβαίως ότι αν στον τρίτο προκριματικό του Γιουρόπα υπάρξει αποκλεισμός το αντίο στην Ευρώπη είναι ακαριαίο χωρίς δεύτερη ευκαιρία…

-Δεν συζητάμε καν για τα οφέλη αν η ΑΕΚ με την πρώτη θέση στα ελληνικά πλέι οφ καταφέρει να προκριθεί από τον πρώτο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Το πρώτο και σημαντικότερο είναι ότι θα έχει εξασφαλίσει ότι θα βρίσκεται σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης μέχρι τον Δεκέμβριο αφού ακόμα κι αν αποκλειστεί από τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ στα μέσα Αυγούστου, θα προκριθεί… πανηγυρικά στους ομίλους του Γιουρόπα και με οικονομικό μπόνους τριών εκατ. ευρώ!

-Δεν συζητάμε φυσικά για το τι θα σημάνει μία δεύτερη υπέρβαση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι σε αντίπαλο – μεγαθήριο ανάμεσα σε Σεβίλλη, Νάπολι, Λίβερπουλ, Ντιναμό Κιέβου και Αγιαξ (αν οι δύο τελευταίες προκριθούν από τον πρώτο τους προκριματικό) και πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ασχέτως αν διαβάσαμε ότι μία τέτοια υπέρβαση μπορεί να την κάνει μόνο ο ΠΑΟΚ με τις… τεράστιες ευρωπαϊκές επιτυχίες και τις συχνές… υπερβάσεις στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ (ακόμα περιμένει την πρώτη του συμμετοχή στους ομίλους) από τα οποία έχει αποκλειστεί με όλους τους τρόπους ακόμα και με χρησιμοποίηση τιμωρημένου ποδοσφαιριστή τον Αύγουστο του 2004…

-Αφήνουμε επίσης την παράμετρο – πρεστίζ για την ΑΕΚ! Δεν είναι καθόλου αμελητέο, ακόμα κι αν δεν έχει καταφέρει ακόμα να σταθεί ανταγωνιστικά για τη διεκδίκηση του τίτλου, στα δύο χρόνια της επιστροφής της στη μεγάλη κατηγορία να έχει κατακτήσει την πρώτη χρονιά το Κύπελλο στον τελικό με τον Ολυμπιακό και τη δεύτερη να έχει παίξει τελικό έχοντας αποκλείσει τον Ολυμπιακό και να έχει τερματίσει πρώτη στα πλέι οφ αφήνοντας πίσω της ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. Ειδικά έτσι όπως εξελισσόταν η εφετινή σεζόν για την Ενωση που έφθασε ακόμα και στα πρόθυρα του… γκρεμού!

Πηγή: aek365.com

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments