Αθλητισμός

Οι τέσσερις νέοι που έλαμψαν και ετοιμάζονται για την πρώτη ομάδα των ερυθρολεύκων

Οι τέσσερις νέοι που έλαμψαν και ετοιμάζονται για την πρώτη ομάδα των ερυθρολεύκων

Πηγή Φωτογραφίας: UEFA YOUTH LEAGUE 2023-2024 / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ U19 - ΜΙΛΑΝ U19 (LATO KLODIAN / EUROKINISSI)

Το καρέ των Πρωταθλητών Ευρώπης που ετοιμάζεται για την πρώτη ομάδα

Η μετάβαση από την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου του UEFA Youth League, στο πρωτάθλημα δεν ήταν απλό πράγμα όταν πρόκειται για ηλικίες παικτών 17, 18 και 19 ετών, αλλά οι νεαροί ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού έχουν αποδείξει στη σεζόν ότι μπορούν να διαχειριστούν περίφημα και τα δύο.

Ο Χαράλαμπος Κωστούλας αποτελεί το μεγαλύτερο πρότζεκτ της Ακαδημίας του Ολυμπιακού. Ο νεαρός σέντερ φορ, ο οποίος δεν έχει κλείσει ακόμη τα 17 (30/5/2007), παρακολουθείται εδώ και καιρό από κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες, αλλά οι “ερυθρόλευκοι” θέλουν να τον κρατήσουν στις τάξεις τους, να τον προωθήσουν στην πρώτη ομάδα και να στηριχτούν (και) πάνω του για την επίθεση τα επόμενα χρόνια.

Είναι δυνατός, παρά το νεαρό της ηλικίας του, διαθέτει εξαιρετική τεχνική, εκπληκτική για την ηλικία του αντίληψη του χώρου και αίσθηση του γκολ και ξεχωρίζει όχι μόνο στην ομάδα Κ19 (8 αγώνες, 5 τέρματα, 2 ασίστ στο Youth League), αλλά και στον Ολυμπιακό Β΄ (15 ματς, 3 γκολ, 3 ασίστ).

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Olympiacos FC (@olympiacosfc)

Ο Παπακανέλλος είναι 18 ετών (11/8/2005) και εντάχθηκε στην Ακαδημία του Ολυμπιακού το 2012, δηλαδή μόλις σε 12 χρόνων. Είναι από τους πιο παλιούς παίκτες στα φυτώρια των “ερυθρόλευκων” και έχει πάρει από πέρυσι ματς στον Ολυμπιακό Β΄.

“Δεκάρι”, με εξαιρετική τεχνική, μπορεί να αγωνιστεί και ως εξτρέμ και ξετρέλανε την ποδοσφαιρική Ευρώπη με της σπάνιας ομορφιάς γκολ που πέτυχε απέναντι στη Μπάγερν Μονάχου και τη Μίλαν. Ορισμένα από τα στοιχεία που τον ξεχωρίζουν είναι η ταχύτητα, η επιθετικότητα, η ικανότητα στο 1vs1, η πάσα σε κίνηση, η μακρινή πάσα, η αντίληψη, η φαντασία και η οξυδέρκεια.

Ο Κουτσίδης προπονείται εδώ και καιρό με την πρώτη ομάδα, ο Μεντιλίμπαρ μάλιστα τον συμπεριέλαβε στην αποστολή του αγώνα ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη και την επόμενη ημέρα “πέταξε” για τη Νιόν παίζοντας στον ημιτελικό κόντρα στη Ναντ.

Ο 19χρονος κεντρικός αμυντικός (23/12/2004) είχε αλματώδη εξέλιξη μέσα στην περίοδο, είναι ψηλός, μαχητικός, ταχυδυναμικός, άριστος στο ψηλό παιχνίδι και με την μπάλα στα πόδια επιπλέον αγωνίζεται και με τον Ολυμπιακό Β΄ (21 συμμετοχές) στη Super League 2.

Ο Μουζακίτης είναι 17 ετών (25/12/2006), αγωνίζεται στη θέση του κεντρικού επιθετικού χαφ (είναι “8αρι”), αριστεροπόδαρος, με καλή τεχνική κατάρτιση, οξυδερκής, δημιουργεί, πασάρει, τρέχει, κόβει και ράβει, εκτελεί στατικές φάσεις και διαθέτει υψηλή ποιότητα. Ταυτόχρονα, είναι μέλος του Ολυμπιακού Β΄ με τον οποίο έχει 13 αγώνες στη Super League 2.

Πηγή: sport24.gr//Δημήτρης Χριστοφιδέλλης

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments