Πολιτική

LIVE – Πάνος Καμμένος στη Βουλή: Μιλούσα με τον Γιαννουσάκη γιατί φοβόταν για τη ζωή του

LIVE – Πάνος Καμμένος στη Βουλή: Μιλούσα με τον Γιαννουσάκη γιατί φοβόταν για τη ζωή του
Ο υπουργός Άμυνας απαντά σε επίκαιρη ερώτηση του Άδωνι Γεωργιάδη για το Noor-1. Έντονη αντιπαράθεση με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ.

Σε υψηλούς τόνους συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή το θέμα των συνομιλιών του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη.

Ο κ. Καμμένος και ο κ. Γεωργιάδης είχαν έντονη αντιπαράθεση και ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κάλεσε τον υπουργό Άμυνας να απαντήσει με ποια αρμοδιότητα επικοινώνησε με τον κ. Γιαννουσάκη, τι του είπε και αν συνομίλησε και με τον Χριστοφορίδη.

Ο κ. Καμμένος, για τη συνομιλία του με τον ισοβίτη, ανέφερε ότι ο κ. Γιαννουσάκης φοβόταν για τη ζωή του, μήπως «φαγωθεί» όπως και οι υπόλοιποι μάρτυρες κατηγορίας αν θα αποκάλυπτε όσα ήξερε για την υπόθεση.

Δείτε live:

Πάνος Καμμένος: Μιλούσα με τον Γιαννουσάκη γιατί φοβόταν για τη ζωή του

«Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ έρχεται να υπερασπιστεί σήμερα έναν επιχειρηματία που εμπλέκεται σε διάφορες υποθέσεις που ερευνά η δικαιοσύνη», ανέφερε, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Άδωνι Γεωργιάδη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι η υπόθεση του Noor One αφορά διακίνηση ναρκωτικών τριών τόνων, και πιθανώς και το πετρέλαιο που θα έφερνε θα ήταν το αντάλλαγμα για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας. Όπως υποστήριξε, η υπόθεση έχει να κάνει και με την ασφάλεια της χώρας, αφού στην υπόθεση εμπλέκονται Τούρκοι έμποροι ναρκωτικών, συνεπώς είναι υπόθεση που αφορά την ιδιότητά του ως υπουργού Εθνικής Άμυνας. Πρόσθεσε ότι υπάρχει μία ξεκάθαρη υποστήριξη από τη ΝΔ, ενός υπόπτου, ενός εμπλεκόμενου σε τέσσερις υποθέσεις, τον οποίο μάλιστα ο κ. Γιαννουσάκης έχει κατονομάσει.

Ο κ. Καμμένος, για τη συνομιλία του με τον ισοβίτη, ανέφερε ότι ο κ. Γιαννουσάκης φοβόταν για τη ζωή του, μήπως «φαγωθεί» όπως και οι υπόλοιποι μάρτυρες κατηγορίας αν θα αποκάλυπτε όσα ήξερε για την υπόθεση.

Σταύρος Κοντονής: Ο Καμμένος έπραξε το καθήκον του

Παρεμβαίνοντας, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής υποστήριξε τον Πάνο Καμμένο λέγοντας ότι έκανε το καθήκον του ως υπουργός και ως πολίτης.

«Προσπάθησε να τον ενθαρρύνει με όποιον τρόπο μπορούσε να πράξει ό,τι όφειλε να πράξει. Εσείς, κύριοι συνάδελφοι αν είχατε έναν υπόδικο που σας λέει ότι κινδυνεύει η ζωή του και θέλει να καταθέσει και άλλα στοιχεία εσείς τι θα του λέγατε; Δεν ξέρουμε τι λες, επειδή έχεις καταδικαστεί πρωτόδικα, δεν σε ακούω;» υποστήριξε ο υπ. Δικαιοσύνης.

Γεωργιάδης: Αν ο υπουργός έχει στοιχεία για τον Βαγγέλη Μαρινάκη να τα καταθέσει στη Δικαιοσύνη

Ο Άδωνις Γεωργιάδης κάλεσε τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, να καταθέσει στη Δικαιοσύνη τα όποια στοιχεία έχει εναντίον του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ τον κατηγόρησε ότι στη πρωτολογία του δεν απάντησε στα ερωτήματα που του έθεσε.

«Δεν μπορούμε να δικάσουμε το Νoor-1. Αν έχετε στοιχεία να τα πάτε στην ελληνική Δικαιοσύνη και αν κρίνει ένοχο τον Βαγγέλη Μαρινάκη να σαπίσει στη φυλακή», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης και προσέθεσε ότι ο υπουργός Άμυνας απλά καταδίκασε ως ένοχο τον επιχειρηματία αντί να απαντήσει.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι ο κ. Καμμένος πρέπει να καταθέσει στη Βουλή τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με τον κ. Γιαννουσάκη, ενώ ζήτησε να μάθει αν είχε επίσης τηλεφωνική επικοινωνία και με τον λιμενικό ανακριτικό υπάλληλο που χειρίστηκε την υπόθεση αυτή.

Ακόμα, ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε να μάθει αν ο κ. Καμμένος είχε ενημερώσει τον πρωθυπουργό, ο οποίος είχε συναντήσει τον κ. Μαρινάκη στο Μαξίμου, προκειμένου -όπως είπε- ο υπουργός Άμυνας να προστατεύσει τον Αλέξη Τσίπρα «από έναν πιθανόν λαθρέμπορο ναρκωτικών».

Επίκαιρη ερώτηση από τον Άδωνι Γεωργιάδη

Όλα ξεκίνησαν όταν πριν από μερικές ημέρες αποκαλύφθηκε ηχητικό ντοκουμέντο και sms που ενέπλεκε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας στις συνομιλίες με τον Γιαννουσάκη. Μάλιστα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης επιβεβαίωσαν τις επικοινωνίες του κ. Καμμένου με τον ισοβίτη.

Συγκεκριμένα αναφέρει στην επίκαιρή του ερώτησή του ο κ. Γεωργιάδης: «Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών για την επικοινωνία του υπουργού Εθνικής Αμυνας Π. Καμμένου με τον καταδικασθέντα σε ισόβια για εμπορία ναρκωτικών κ. Γιαννουσάκη, κατά παράβαση της διάκρισης των εξουσιών, όπως ορίζει το Σύνταγμα, όσο και του θεσμικού του ρόλου.

Ο κ. Καμμένος έχει παραδεχθεί την εμπλοκή του στην υπόθεση, άρα έχει ήδη συνομολογήσει την εξωθεσμική παρέμβασή του σε ποινική υπόθεση μεγάλης ηθικοκοινωνικής απαξίας.

Συνεπώς, ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός: Ο κ. Π. Καμμένος έχει επικοινωνήσει με τον κ. Γιαννουσάκη; Αν ναι, ποιο ήταν το αντικείμενο της συνομιλίας τους;».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments