Ελλάδα

Αθήνα: Αφρικανικός καύσωνας, σκουπίδια και πορείες στο κέντρο

Αθήνα: Αφρικανικός καύσωνας, σκουπίδια και πορείες  στο κέντρο
Στη Βουλή πορεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ - Κρίσιμη συνεδρίαση το μεσημέρι της Εκτελεστικής Επιτροπής για το μέλλον της απεργίας.

Τραγική είναι η κατάσταση που επικρατεί στην Αθήνα: Στους δρόμους και στις γειτονιές  όπου ο αφρικανικός καύσωνας έχει κάνει την εμφάνισή του, η κατάσταση είναι αποπνικτική από τους λόφους σκουπιδιών. 


Παρότι σε κάποια σημεία, συνεργεία αποτελούμενα από προσωπικό ασφαλείας, κάνουν αποκομιδή απορριμμάτων για να αποφευχθούν τα χειρότερα, το κοκτέιλ είναι τοξικό. 

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη είναι η πορεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ και οι διαδηλωτές έφτασαν στο ύψος της Βουλής. Εκεί όμως υπάρχει μπλόκο της ΕΛ.ΑΣ με κλούβες των ΜΑΤ να έχουν αποκλείσει την Β. Σοφίας στα “λουλουδάδικα. 

«Δεν θα πάμε να δημιουργήσουμε κανένα πρόβλημα, δεν θα τους δώσουμε το δικαίωμα να μας χρεώσουν επεισόδια» είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ Νίκος Τράκας μιλώντας στους διαδηλωτές έξω από τη Βουλή. 

Οι διαδηλωτές θα παραμείνουν έξω από τη Βουλή και μετά η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ θα επιστρέψει στα γραφεία για να αποφασίσει το μέλλον της κινητοποίησης.

Στην περίπτωση που η ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφασίσει την λήξη της απεργίας, θα περάσουν μέρες για να μαζευτούν οι τόνοι με τα σκουπίδια. Διαφορετικά το πρόβλημα γίνεται τεράστιο και απειλεί πλέον τη δημόσια υγεία και την κοινωνία. 

Ακόμη, όμως, και να αποφασίσουν αναστολή των καταλήψεων και της απεργίας θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένες τρεις ημέρες κόλασης. 

Κυβέρνηση: Όχι στην επιστράτευση των συμβασιούχων στην καθαριότητα 

Η κυβέρνηση παραμένει ουσιαστικά παρατηρητής σε αυτήν την κατάσταση, ειδικά και μετά την άκαρπη συνάντηση του πρωθυπουργού με την ΠΟΕ-ΟΤΑ. Ωστόσο, η κόντρα με την αξιωματική αντιπολίτευση και ο καταλογισμός ευθυνών καλά κρατούν. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση εξετάζει να χρησιμοποιήσει κάθε λύση που έχει απομείνει, αφού η επιστράτευση των απεργών έχει καταργηθεί δια νόμου από την ίδια την κυβέρνηση. Ακόμη και να χρησιμοποιηθεί ο στρατός, για να προστατευτεί η δημόσια υγεία από τους λόφους των σκουπιδιών με το θερμόμετρο να ξεπερνά τους 40οC.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κ. Τζανακόπουλος κατηγόρησε την ΝΔ ότι εμπλέκεται στην απόφαση για μη αναστολή των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα, τονίζοντας ότι «η συνδικαλιστική παράταξη της ΝΔ, μετά από εντολές της ίδιας της ηγεσίας του κόμματος, άλλαξε την πάγια θέση της στο ΔΣ της ΠΟΕ-ΟΤΑ και παρά την αντίθετη εισήγηση δεν ανεστάλησαν οι κινητοποιήσεις». 

Από την άλλη, ο υπουργός Επικρατείας διαβεβαίωσε πως «η κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει τη διακινδύνευση της δημόσιας υγείας, αλλά ούτε και την παράδοση μίας δημόσιας και ευαίσθητης υπηρεσίας σε ιδιωτικά συμφέροντα». 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments