Ελλάδα

Βανδαλισμοί, κυνηγητό και χημικά – Το βίντεο από την Ερμού (vid)

Βανδαλισμοί, κυνηγητό και χημικά – Το βίντεο από την Ερμού (vid)
Οι κουκουλοφόροι λεηλατούν το κέντρο της Αθήνας και σπάνε ό,τι βρίσκουν μπροστά τους. Κυνηγητό και χημικά από την αστυνομία, που έδρασε με καθυστέρηση. Ελεύθεροι οι 13 από τους 14 προσαχθέντες. Δείτε το βίντεο από τους βανδαλισμούς στην Ερμού.

Η στιγμή των βανδαλισμών σε καταστήματα της Ερμού έχει καταγραφεί σε βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και το οποίο καταγράφει όλα όσα συνέβησαν χθες το βράδυ στο κέντρι της Αθήνας, μετά την πορεία διαμαρτυρίας για την Ηριάννα.

Οι κουκουλοφόροι σπάνε βιτρίνες από καταστήματα, βανδαλίζουν πεζοδρόμιο και φαίνονται να δρουν ανενόχλητοι, ενώ αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για απάθεια των ΜΑΤ την περισσότερη ώρα.

Στο βίντεο καταγράφεται και το κυνηγητό που υπάρχει, αφού οι κουκουλοφόροι έχουν λεηλατήσει πρώτα την οδό Ερμού, ενώ οι δυνάμεις της αστυνομίας απαντούν με χημικά προκειμένου να τους απομακρύνουν.

Βομβαρδισμένο τοπίο η Ερμού από τη Νίκης έως το Μοναστηράκι

Λίγα λεπτά χρειάστηκαν οι κουκουλοφόροι για προκαλέσουν τεράστιες ζημιές σε καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας.

Λίγο μετά την ανακοίνωση της απόφασης της Δικαιοσύνης να παραμείνει η 29χρονη Ηριάννα στη φυλακή, περίπου 200 άτομα έσπασαν τις βιτρίνες καταστημάτων στην οδό Ερμού, από το ύψος της οδού Νίκης έως το Μοναστηράκι.

Οι καταστηματάρχες, μετρώντας τις ζημιές σήμερα, κάνουν λόγο για «ακριβές» καταστροφές, ενώ μιλούν για ευθύνη των αστυνομικών δυνάμεων που ήταν στην περιοχή, καθώς είχαν παθητική στάση απέναντι στους κουκουλοφόρους που έσπαγαν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Ελεύθεροι οι 13 από τους 14

Δεκατέσσερις προσαγωγές έγιναν από τις αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στην οδό Ερμού και στη γύρω περιοχή, από άτομα που συμμετείχαν στην πορεία αλληλεγγύης προς την Ηριάννα, μετά την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισής της από το Πενταμελές Εφετείο. Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια Αττικής, ωστόσο οι 13 αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ ο ένας κρατείται για κατοχή χασίς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments