Ελλάδα

Λέσβος: Γέμισε με ακρίδες το νησί – Απειλούνται καλλιέργειες

Λέσβος: Γέμισε με ακρίδες το νησί – Απειλούνται καλλιέργειες

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Οι ειδικοί μιλάνε για την εντατικοποίηση μικρότερου προβλήματος των περασμένων ετών, ως αποτέλεσμα των φετινών υψηλών θερμοκρασιών και της υγρασίας.

Σμήνη ακρίδων πλήττουν τη δυτική Λέσβο και απειλούν καλλιέργειες στο Σίγρι, το Μεσότοπο και τα Χύδηρα αλλά και τα βουνά της Ερεσού.

Οι ειδικοί μιλάνε για την εντατικοποίηση μικρότερου προβλήματος των περασμένων ετών, ως αποτέλεσμα των φετινών υψηλών θερμοκρασιών και της υγρασίας.

Όπως τόνισε μιλώντας στο Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ ο αντιδήμαρχος Ερεσού και Αντίσσης Μιχάλης Ρούσσης, «οι παραγωγοί προσπαθούν μόνοι τους με ψεκασμούς να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, το οποίο όμως φαίνεται να είναι σοβαρό και απειλεί τις καλλιέργειες κυρίως στο Μεσότοπο».

Σύμφωνα με πληροφορίες την Τρίτη του Πάσχα συνεργεία της Περιφέρειας θα μεταβούν στην περιοχή για να εκτιμήσουν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί ώστε να ξεκινήσει πρόγραμμα ψεκασμών στα πρότυπα του εφαρμοζόμενου στον Αϊ- Στράτη προγράμματος που αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια ανάλογο σοβαρό πρόβλημα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

NY Times για Λέσβο: Το νησί της απελπισίας και των κλοπών (pic)

Ανησυχία στην Λέσβο – Σε ένα 24ωρο έφτασαν 328 πρόσφυγες

Αναστήλωση του ερειπωμένου Βαλιδέ Τζαμί στη Λέσβο

Λέσβος: Επεισόδια στον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας

Κώστας Καλλιαντέρης
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Κώστας Καλλιαντέρης Οικονομικός Συντάκτης
Εξειδικεύεται στην κάλυψη θεμάτων οικονομίας, επιχειρηματικότητας, ενέργειας, μεταφορών, κατασκευών και αγορών. Παρακολουθεί τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αναλύοντας τις επιπτώσεις τους στην επιχειρηματική δραστηριότητα και την πραγματική οικονομία. Διαθέτει εμπειρία στη δημοσιογραφική κάλυψη οικονομικού και πολιτικού ρεπορτάζ, καθώς και στη σύνταξη αναλυτικών άρθρων για την αγορά, τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα.