Διεθνή

Τεταμένες οι σχέσεις Τουρκίας – Ισραήλ μετά το μακελειό στη Λωρίδα της Γάζας

Τεταμένες οι σχέσεις Τουρκίας – Ισραήλ μετά το μακελειό στη Λωρίδα της Γάζας
Κλιμακώνεται η ένταση.

Η αιματοχυσία στη Λωρίδα της Γάζας θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την εξομάλυνση των σχέσεων ανάμεσα στην Τουρκία και το Ισραήλ

Την Παρασκευή, στις 15.00 ώρα Ελλάδας, αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη μια συγκέντρωση συμπαράστασης στους Παλαιστινίους, που αναμένεται να είναι ογκώδης, έπειτα από το κάλεσμα που απηύθυνε ο Ερντογάν, με σύνθημα «Στοπ στην καταδυνάστευση!».

Επιπλέον, ο επίσημος ιστότοπος της τουρκικής προεδρίας γνωστοποίησε ότι ο Ερντογάν συναντήθηκε χθες το βράδυ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Λονδίνο, μια αντιπροσωπεία υπερορθόδοξων εβραίων της οργάνωσης Neturei Karta.

Αυτή η πολύ μικρή ομάδα, που κινείται στο περιθώριο των υπερορθόδοξων εβραίων, έχει μέλη στο Ισραήλ και εκτός της χώρας. Αντιτίθενται στην υπάρξη ενός εβραϊκού κράτους πριν από τον ερχομό του Μεσσία.

Εκτός της προγραμματισμένης για την Παρασκευή διαδήλωσης στην Κωνσταντινούπολη, ο πρόεδρος της Τουρκίας αναμένεται να φιλοξενήσει την ίδια ημέρα την έκτακτη συνεδρίαση του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας προκειμένου τα μέλη του να καταδικάσουν το μακελειό στη Γάζα και να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους Παλαιστινίους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Ερντογάν: Στο πλευρό της Παλαιστίνης – Δεν θα επιτρέψω στο Ισραήλ να ”κλέψει” την Ιερουσαλήμ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments