Πολιτισμός
pagenews.gr / Πολιτισμός / Ίδρυμα Νιάρχος: Δυο ημέρες γεμάτες κλασική μουσική
Ίδρυμα Νιάρχος: Δυο ημέρες γεμάτες κλασική μουσική | Pagenews.gr
Pagenews Team 22 Σεπτεμβρίου 2016, 14:27 22 Σεπτεμβρίου 2016, 14:27

Η σειρά συναυλιών Parklife επιστρέφει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου, με πρωταγωνίστρια την Εθνική Λυρική Σκηνή, που αυτή τη φορά είναι αφιερωμένη στην κλασική μουσική. 

Λυρικές μελωδίες θα αντηχήσουν στο Πάρκο με φόντο μια από τις πιο σύγχρονες αίθουσες όπερας στην Ευρώπη, παρουσιάζοντας αριστουργήματα κλασικών συνθετών, μέσα από την ανάμειξή τους με σύγχρονα κομμάτια της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, 20.30, στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ
Η MOYSA συναντά τον Γιώργο Εμμανουήλ Λαζαρίδη
Κλείνοντας μόλις 18 μήνες από την ίδρυσή της, η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, που φέρει το όνομα MOYSA, πραγματοποίησε ήδη περισσότερες από 20 συναυλίες και συνεργάστηκε με διεθνείς νέους μουσικούς και προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Σήμερα, συναντά επί σκηνής τον διεθνή πιανίστα και καλλιτεχνικό Διευθυντή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης Γιώργο Εμμανουήλ Λαζαρίδη, ο οποίος πρωτοστάτησε στον σχεδιασμό και τη γέννησή της.

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, 20:30, στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ
Συναυλία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Λίγους μήνες πριν την επίσημη λειτουργία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στις νέες εγκαταστάσεις της στο ΚΠΙΣΝ, τα καλλιτεχνικά σύνολά της ανοίγουν την σαιζόν 2016-17 με μια μουσική γιορτή ανοιχτή σε όλο τον κόσμο, στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.

Η είσοδος στις συναυλίες, όπως και σε όλες τις υπόλοιπες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο στο ΚΠΙΣΝ, είναι ελεύθερη.2016