Διεθνή

“Κόφτη” σε 95.000 βαρέλια βάζει η Βενεζουέλα από την πρωτοχρονιά

“Κόφτη” σε 95.000 βαρέλια βάζει η Βενεζουέλα από την πρωτοχρονιά
Για ισχυροποίηση των τιμών.

“Κόφτη” σε 95.000 βαρέλια παραγωγής πετρελαίου την ημέρα θα καθιερώσει η Βενεζουέλα από την Πρωτοχρονιά, στο πλαίσιο της συμφωνίας ισχυροποίηση των τιμών.

Η 1η Γενάρη σηματοδοτεί την αρχή της εφαρμογής της συμφωνίας του ΟΠΕΚ με άλλους εξαγωγείς εκτός του καρτέλ, που προβλέπει μείωση κατά σχεδόν 1,8 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

«Χωρίς να επηρεάζει τις διεθνείς της συμβατικές υποχρεώσεις, από την 1η Ιανουαρίου η (κρατική πετρελαϊκή εταιρία) PDVSA και/ή οι θυγατρικές της θα εφαρμόσουν μια ελάττωση στους όγκους των κύριων συμβολαίων πωλήσεων αργού, όλα σε συμμόρφωση με τους υπάρχοντες κανόνες και προϋποθέσεις», ανακοίνωσε το Υπουργείο Ενέργειας σύμφωνα με το Reuters.

Η Βενεζουέλα, ένα από τα μέλη του ΟΠΕΚ που έχουν επηρεαστεί περισσότερο από την πτώση στα έσοδα από το αργό από τα μέσα του 2014 και μετά, αυτή τη στιγμή παράγει μόλις άνω των 2,4 εκατ. βαρελιών αργού και σχετικών προϊόντων την ημέρα, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου.

Ο υπουργός Πετρελαίου Eulogio Del Pino έχει εκτιμήσει πως η συμφωνία για την παραγωγή θα οδηγήσει σε μια εξισορρόπηση των αποθεμάτων, ενώ έχει προβλέψει ότι το Brent θα σταθεροποιηθεί μεταξύ ενός εύρους 60 με 70 δολαρίων το βαρέλι, με το πετρέλαιο της Βενεζουέλας να είναι μεταξύ 45-55 δολάρια το βαρέλι.

Όπως εξηγεί το πρακτορείο, η ποικιλία της Βενεζουέλας διαπραγματεύεται με μια έκπτωση σε σχέση με άλλες ποικιλίες αναφοράς, διότι έχει περισσότερη περιεκτικότητα σε βαρύ πετρέλαιο.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της χώρας Νικολάς Μαδούρο έχει αναφέρει πως σύντομα θα ξεκινήσει μια περιοδεία στα κράτη που παράγουν πετρέλαιο, προκειμένου να στηρίξει ενεργά τη συμφωνία του ΟΠΕΚ.

«Προτείνω ένα νέο σύστημα, μια νέα φόρμουλα, για να φτιάξουμε τις αγορές και τις τιμές πετρελαίου, για να φέρουμε σταθερότητα, αρμονία και συνέπεια», δήλωσε τη Δευτέρα, χωρίς ωστόσο να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα των επισκέψεών του ή με τις προτάσεις του προς τους άλλους παραγωγούς.

«Επιδιώκω τουλάχιστον 10 χρόνια σταθερότητας με ρεαλιστικές, δίκαιες τιμές στο πετρέλαιο και αυτό θα το πετύχω», υποστήριξε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments